I dette indlæg får du mit bud på sunde favoritter og en indkøbsliste til antiinflammatorisk mad.
Derudover lidt strategi der gør det nemmere, at holde fast i din beslutning.
3 gode tips til at holde din plan
- Lav en plan over hvad du skal spise, gerne for en hel uge
- Lav en indkøbsseddel
- Hold dig til din indkøbsseddel når du handler, det er her det gælder
Madplan
Tænk dagene igennem når du skal til at lave indkøbssedlen.
Hvad skal du spise til morgen, middag og aften? og ikke mindst, hvad kan du spise, som mellem måltid, hvor du måske ellers ville have spist kiks, vingummi, kage eller lign.?
Hvordan kan du få nogle af alle de gode antiinflammatoriske ingredienser sneget ind i dine måltider og hvilke skal ud?
Søg evt. inspiration her på bloggen, på min instagram og Facebook eller i nogle af de mange bøger, der er kommet på markedet de sidste par år.
Lav en indkøbsliste
Har du mod på det, så lav en indkøbsliste til en uge og påregn, at du må ud at handle en ekstra gang efter 3-4 dage for at købe varer med begrænset holdbarhed.
Glæd dig over, at du både vil spare tid og penge på din planlægning.
Stå fast når du handler
Ok, det mest udfordrende, men også vigtigste sted at stå fast, er i supermarkedet.
Hold dig til indkøbssedlen og lad dig ikke friste. Køb ind kort tid efter du har spist. Når du er mæt er det nemmere, at modstå fristelser. Er det forkerte først havnet i indkøbskurven, så går der ikke lang tid før det er spist.
Men med en realistisk plan, en indkøbsliste og en beslutsomhed i supermarkedet, gerne med mæthed i maven, er du godt hjulpet på vej.
Ideer til indkøbslisten
Grønt:
Broccoli, blomkål, spidskål, hovedsalat
Agurk, løg, rødløg, avocado, grønne asparges
Søde kartofler, squash, gulerødder, pastinak
Ingefær, hvidløg, gurkemeje
Frugt og bær:
Friske: Blåbær, hindbær, æbler, blå vindruer
Frosne: Havtorn, hindbær, bærmix
Krydderurter/ krydderier:
Purløg, basillikum, dild
Rosmarin, bukkehornsfrø, timian, merian, oregano, mynte, spidskommen
Kolonial:
Chiafrø, quinoa, kikærter
Græskarkerner, hørfrø
Mandler, valnødder, pinjefrø, cashewnødder, hasselnødder
Rugflager, grovvalsede havregryn
Æblecider eddike
Kød/fisk:
Røget makrelfilet, koldrøget laks, marinerede sild i karry (tjek at karrysovsen er lavet af rapsolie), røget hellefisk,
Rødspætte, makrel
Brød:
Fuldkorns rugbrød uden hvedemel og sirup fx. Hedebagerens rugbrød fra Irma
Knækbrød bagt med rug og uden hvedemel fx. Rågi fra Wasa og Leksands Knäcke
Mejeriprodukter
A-38 0,5 %, cultura, kefir, yoghurt naturel 0,5%
Olie:
Rapsolie, olivenolie (obs! olierne skal være koldpresset og opbevares køligt og mørkt)
Sødt:
Mørk chokolade (min. 70 % cacaoindhold), dadler, abrikoser
Snacks:
Oliven, macadamia nødder, pekan nødder
Drikkevarer:
Grøn te, Urtete, Hvid te, Roobois te, kombucha te,
Danskvand.
Ved festlige lejligheder: juice fra Conteaux de Nantais som forhandles hos aarstiderne
Anbefalet køkkenværktøj og maskiner
Er du interesseret i hvilket køkkenværktøj og -maskiner jeg har som favoritter, så kan du læse mere her
Mangler du ideer og opskrifter
Nu har du min indkøbsliste til antiinflammatoriske madvarer, så du kan opstarte din antiinflammatoriske kost.
Mangler du ideer og opskrifter på gode morgen-, middag-, mellem-, eller aftensmåltider kan du finde dem her på bloggen under fanen “Opskrifter”.
Vil du slippe for at læse tykke bøger og timer på at google dig frem?
Så er min nemt overskuelige guide om antiinflammatorisk kost lige noget for dig.
Du kan hente den på få minutter i E-bogs format eller bestille et trykt eksemplar som du modtager med posten. Se mere her
Guiden indeholder:
-Udførlige lister over antiinflammatorisk mad og drikke
-Inspiration til antiinflammatoriske måltider
-Eksempler på lækre antiinflammatoriske opskrifter
-Introduktion til grundtanken i antiinflammatorisk kost og livsstil
Hej Henriette,
Jeg sidder og læser om der er nyt under solen i forhold til hvad jeg ved om antiinflammatorisk kost. Jeg ser på din indkøbs seddel at der ikke kun står laks men koldrøget laks.. hvordan ser det ud med den varmrøgede ?
En anden ting jeg studsede over var Dadler, som da har et højt indhold af sukker, som skulle sætte fut i tingene, er der en god forklaring hertil ?
Håber du kan oplyse mig 😉
Mange hilsner
Shiela
Hej, kære Henriette
Hvad for en foodprocesser eller hakker bruger i til at lave marcipan.
Kedwoods køkkenmaskine hakker ikke så småt og Bosh kaffebønne hakker holder ikke til det (den har jeg ødelagt / brændt af).
Skal til at finde ud af julegave ønsker, udover dine gode antiinfla. kogebøger.
Kære Silvia
Tak for dit spørgsmål. Foodprocessoren er fra Sage og minihakkeren er fra Kenwood. Jeg har netop skrevet et nyt blogindlæg der forklarer nærmere. Det håber jeg svarer endnu bedre på dit spørgsmål. Du kan læse det her .
Mange hilsner fra Henriette