Greenie og Smoothie, opskrifter

Sommer greenie

I fredags var jeg til styrke træning. Som altid gik snakken, lystigt om både sundhed og gode oplevelser på vores hold, både før og efter træning.

Denne gang talte vi om antiinflammatorisk kost, greenies og en erstatning for den sunde grønkål, der ikke længere er så let at finde på supermarkedernes hylder fordi det er sommer.

Jeg blev spurgt, om ikke jeg havde et forslag og inden jeg så mig om, havde jeg lovet, at gå hjem og eksperimentere med udvikling af en helt ny greenieopskrift. En opskrift med en lige så sund, men mere indkøbsvenlig grøntsag end grønkål -også her om sommeren.

Valget faldt på broccoli. Sommer greenien indeholder også agurk, der inden længe kan høstes i mange drivhuse.

Broccoli er en fantastisk sund grøntsag.

Ud over en masse fibre indeholder broccoli både A-, C- og K-vitamin, ascorbinsyre, magnesium og calcium. Det er alle vitaminer og mineraler der er væsentlige ved gigt.

Derudover indeholder broccoli indoler, der spiller en central rolle i forebyggelsen af en række cancer sygdomme.

Efter et stykke tid med eksperimenter i køkkenet, lokkede jeg min tålmodige familie til at smage de forskellige varianter. Opskriften på deres sommer greenie favorit får du her:

Opskrift på sommer greenie

 2 store glas

Ingredienser

  • 100 g (2 håndfulde) agurk i store tern
  • 50 g (1 håndfuld) broccoli i små buketter.
  • 80 g (1 håndfuld) ananas i tern
  • 2 kviste mynte
  • 3 dl æblemost
  • 1/2 tsk stødt eller frisk gurkemejerod i små tern
  • evt. vand

Sådan gør du

  • Skyl og klargør frugt og grønt som beskrevet i ingredienslisten.
  • Rib myntenbladene af stænglerne
  • Kom alle ingredienser (undtagen vand) i en blender og kør så ingredienserne blendes godt sammen.
  • Spæd op med koldt vand og rør rundt til du synes konsistensen er rigtig.
  • Server i høje glas med et par isterninger.

Tip: Stilke fra broccolien skal ikke bruges i greenien, men kan skæres i små fine stænger og spises som snack .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.