Blog, Tips og tricks

Indkøbsliste til antiinflammatorisk mad

I dette indlæg får du mit bud på sunde favoritter og en indkøbsliste til antiinflammatorisk mad.

Derudover lidt strategi der gør det nemmere, at holde fast i din beslutning.

3 gode tips til at holde din plan

  1. Lav en plan over hvad du skal spise, gerne for en hel uge
  2. Lav en indkøbsseddel
  3. Hold dig til din indkøbsseddel når du handler, det er her det gælder

Madplan

Tænk dagene igennem når du skal til at lave indkøbssedlen.

Hvad skal du spise til morgen, middag og aften? og ikke mindst, hvad kan du spise, som mellem måltid, hvor du måske ellers ville have spist kiks, vingummi, kage eller lign.?

Hvordan kan du få nogle af alle de gode antiinflammatoriske ingredienser sneget ind i dine måltider og hvilke skal ud?

Søg evt. inspiration her på bloggen, på min instagram og Facebook eller i nogle af de mange bøger, der er kommet på markedet de sidste par år.

Lav en indkøbsliste

Har du mod på det, så lav en indkøbsliste til en uge og påregn, at du må ud at handle en ekstra gang efter 3-4 dage for at købe varer med begrænset holdbarhed.

Glæd dig over, at du både vil spare tid og penge på din planlægning.

Stå fast når du handler

Ok, det mest udfordrende, men også vigtigste sted at stå fast, er i supermarkedet.

Hold dig til indkøbssedlen og lad dig ikke friste. Køb ind kort tid efter du har spist. Når du er mæt er det nemmere, at modstå fristelser. Er det forkerte først havnet i indkøbskurven, så går der ikke lang tid før det er spist.

Men med en realistisk plan, en indkøbsliste og en beslutsomhed i supermarkedet, gerne med mæthed i maven, er du godt hjulpet på vej.

Ideer til indkøbslisten

Grønt:

Broccoli, blomkål, spidskål, hovedsalat

Agurk, løg, rødløg, avocado, grønne asparges

Søde kartofler, squash, gulerødder, pastinak

Ingefær, hvidløg, gurkemeje

Frugt og bær:

Friske: Blåbær, hindbær, æbler, blå vindruer   

Frosne: Havtorn, hindbær, bærmix

Krydderurter/ krydderier:

Purløg, basillikum, dild

Rosmarin, bukkehornsfrø, timian, merian, oregano, mynte, spidskommen

rosmarin og salat

Kolonial:

Chiafrø, quinoa, kikærter

Græskarkerner, hørfrø

Mandler, valnødder, pinjefrø, cashewnødder, hasselnødder

Rugflager, grovvalsede havregryn

Æblecider eddike

Mandler og chiafrø

Kød/fisk:

Røget makrelfilet, koldrøget laks, marinerede sild i karry (tjek at karrysovsen er lavet af rapsolie), røget hellefisk, 

Rødspætte, makrel     

Brød:

Fuldkorns rugbrød uden hvedemel og sirup fx. Hedebagerens rugbrød fra Irma

Knækbrød bagt med rug og uden hvedemel fx. Rågi fra Wasa og Leksands Knäcke

Mejeriprodukter

A-38 0,5 %, cultura, kefir, yoghurt naturel 0,5%

Olie:

Rapsolie, olivenolie (obs! olierne skal være koldpresset og opbevares køligt og mørkt)

Sødt:

Mørk chokolade (min. 70 % cacaoindhold), dadler, abrikoser

Snacks: 

Oliven, macadamia nødder, pekan nødder

Grønne oliven

Drikkevarer:

Grøn te, Urtete, Hvid te, Roobois te, kombucha te,

Danskvand.

Ved festlige lejligheder: juice fra Conteaux de Nantais som forhandles hos aarstiderne

Mangler du ideer og opskrifter

Nu har du min indkøbsliste til antiinflammatoriske madvarer, så du kan opstarte din antiinflammatoriske kost.

Mangler du ideer og opskrifter på gode morgen-, middag-, mellem-, eller aftensmåltider kan du finde dem her på bloggen under fanen “Opskrifter”.

Vil du slippe for at læse tykke bøger og timer på at google dig frem?

Så er min nemt overskuelige guide om antiinflammatorisk kost lige noget for dig.

Du kan hente den på få minutter i E-bogs format eller bestille et trykt eksemplar som du modtager med posten. Se mere her

Guiden indeholder:

🤎 Udførlige lister over antiinflammatorisk mad og drikke

🤎 Inspiration til antiinflammatoriske måltider

🤎 Eksempler på lækre antiinflammatoriske opskrifter

🤎 Introduktion til grundtanken i antiinflammatorisk kost og livsstil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.