Tips og tricks

God søvn er vigtig for sundheden

Hurra, jeg har fået ny seng og jeg ville ønske at vi have gjort denne investering noget før.

Min søvn er blevet meget bedre efter vi har fået ny seng. Det er vigtigt fordi god søvn har en kæmpe indflydelse på sundheden og derfor også en vigtig plads i antiinflammatorisk livsstil.

Tænk engang:

-Jeg falder hurtigt i søvn, fordi det er nemmere at finde en god og afslappende soveposition

-Jeg vågner næsten aldrig om natten længere

-Min evindelige ømhed i lænden, efter en lang nats søvn, er næsten væk

-Spændinger i nakke og skuldre er næsten væk.

God søvn er vigtig for sundheden, bum basta sådan er det bare.

Alligevel er beslutningen om køb af ny seng hele tiden blevet udskudt. Når jeg tænker på alle fordelene ved god søvn er det utroligt, at vi ikke gjorde det noget før.

7-9 timers søvn hver nat er optimalt.

Især søvnen mellem klokken 22.00-02.00 har masser af fordele da den:

  • Styrker immunforsvaret
  • Styrker hukommelsen
  • Giver bedre humør
  • Renser hjernen effektivt for både kemiske og hormonelle affaldsstoffer.
  • Forebygger hjerte- kar sygdomme, diabetes, stress og overvægt

Hvilken madras skal man vælge?

Når man skal vælge ny madras er det vigtigt at blive mødt af en god ekspedient. Heldigvis blev vi opfordret til at prøve og ligge på de fleste madrasser. Ved de madrasser vi lå godt på, checkede ekspedienten om vores rygsøjle lå helt lige når, vi lå på siden. Det skal rygsøjlen nemlig, Han fortalte også en masse ting om de forskellige senge og madrasser. Det var virkelig rart. At vælge gode senge og ikke mindst madrasser er åbenbart en hel videnskab og kan føles helt uoverskueligt.

Elevationssenge med madrasser fra Tempur.

Min mand valgte en Original Breeze og jeg en Cloud Breeze madras fra Tempur.

Materialet Tempur madrassen er lavet af, giver mig en følelse af øjeblikkelig afslapning. Det er som om madrassen aflaster mine led, omfavner kroppen og giver perfekt støtte. Det at der ikke er noget pres på hverken hofter eller andre led, er måske årsagen til, at jeg sover langt bedre nu.

Indtil videre har jeg kun brugt elevations funktionen ganske få gange. Det er mere min mand som er glad for, at kunne elevere hovedgærdet når han læser bøger.

Alt i alt er jeg utrolig glad for min seng.

Puder som aflastning

Trænger du til at få aflastet dine led uden at stå overfor en udskiftning af seng nu her, så kan jeg anbefale at aflaste led f.eks knæ- eller håndled ved hjælp af puder eller en ekstra dyne. Det er langt sværere at falde i søvn når et led smerter i bestemte stillinger, der kan være svære at undgå når man ligger ned. Her kan der eksempelvis opnås aflastning ved at lægge en lille pude mellem knæene når man ligger på siden.

KH Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.