
Denne chokoladekage er helt uden tilsat hvedemel, mælk eller sukker.
Kagen er et oplagt valg hvis du spiser antiinflammatorisk og alligevel ønsker at hygge dig med kage eller har fået til opgave at medbringe kage til tag selv bord. Det er en lækker kage og den er tilmed nem at lave. Du kan servere den for gæster eller spise den til hverdag, ja endda til morgenmad hvis du får lyst. Det kan du nemlig sagtens eftersom den indeholder sorte bønner, som den vigtigste ingrediens.
Jeg har medbragt kage ved flere lejligheder. Til fætter/kusinefest og til langfredag familiefrokost har jeg haft den med og ingen af gangene har nogen gættet, at der var bønner i. Modsat hvad man måske skulle tro, er der altid blevet spist lidt ekstra af kagen og spurgt efter opskrift, når det er gået op for gæsterne at kagen indeholder alle de sunde ingredienser.
Prøv at springe ud i af lave denne kage, du bliver ikke skuffet 🙂
Chokoladekage uden hvedemel
Ingredienser
ca. 10 personer
* 100g mandler
* 25 dadler uden sten (sat i blød i kogt vand i ca. 15 min)
* 240 g kogte sorte bønner (dåse kan også bruges- skylles i koldt vand)
* 3 spsk kakaopulver
* 3 spsk kokosolie (skal være blødt)
* 3 æg
* 1/2 dl kaffe (gerne stærk)
* 1/2 tsk salt
* 100 g mørk chokolade 70 % kakaoindhold (hakket groft)
* 15 pekannødder eller valnødder
*Blåbær som tilbehør🫐
Sådan gør du:
-Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
-Kom mandler i foodprocessor og kør til det er nogenlunde fint.
-Tilsæt dadler, bønner, kakaopulver, salt og kokosolie og kør med foodprocessoren.
-Tilsæt tilsidst æg et ad gangen og kaffe og kør godt med foodprocessoren til dejen er helt ensartet.
-Vend chokoladestykkerne dejen
-Kom dejen i en form med bagepapir og pynt med pekannødder.
-Bag kagen 25 min. v. 200 grader
Husk at jeg altid bliver glad for spørgsmål eller kommentarer til de ting jeg skriver. Så har du noget på hjerte så skriv endelig.
Ønsker du mere inspiration?
Læs mere om min nyeste bog Antiinflammatorisk Morgenmad her
