Kost

Antiinflammatorisk kost og gigt

Antiinflammatorisk kost og gigt. Hvor hurtigt virker antiinflammatorisk kost? Det svar kunne jeg ikke få hurtigt nok.

Da jeg startede min livsstilsændring, havde jeg i over et år været stærkt plaget af de kroniske leddegigt smerter. Jeg var blevet behandlet i over 6 måneder med medicinen Methotrexate, men udeneffekt. Derfor måtte jeg spise smertestillende piller hele døgnet.

Først da  begyndte min livsstilsændring, skete der noget godt. Jeg mærkede en positiv forskel allerede efter 14 dage.

Antiinflammatorisk kost og gigt -sådan gjorde jeg

I forhold til min nye livsstil og antiinflammatorisk kost var jeg benhård. Jeg udelod al den mad, som “sætter fut under inflammationsbålet”.

Jeg levede kun af antiinflammatorisk kost og sørgede for at spise super kraftfuld antiinflammatorisk mad, som ingefær, gurkemeje og omega-3 fedtsyrer hver dag.

Havde jeg ikke været så kategorisk, var det også gået fremad – Der ville bare være gået længere tid før smerterne var forsvundet.

Så når du stiller spørgsmålet: Hvor hurtigt virker antiinflammatorisk kost? Så er svaret forskelligt fra person til person.

For god ordens skyld skal det siges, at jeg ikke turde droppe al medicinsk behandling.

Du kan læse min lange fortælling om, hvad jeg gjorde ved at klikke her.

Inflammationsbålet skal holdes nede

I dag er “inflammationsbålet” i min krop så godt som slukket.

Der skal dog ikke meget til før det kan tændes igen. Hvis jeg lever usundt hen over en weekend, og eksempelvis drikker vin, spiser hvidt brød, rødt kød, slik og kager har jeg smerter igen mandag morgen. Heldigvis kan jeg dæmpe smerterne på et par dage ved igen, at spise gigtvenlig mad og følge den antiinflammatoriske livsstil.

Det er selvfølgelig irriterende med de smerter, men jeg vælger at se positivt på det.

antiinflammatorisk livsstil

Smerterne motiverer mig til at leve sundt. Forebyggelse af hjertekar sygdomme er meget vigtig når man har leddegigt. Det minder smerterne mig om, når jeg “falder i” og begynder at leve usundt.

Så er det op på hesten igen og igang med at leve sundt.

Til gengæld er kroppen fantastisk og giver så meget igen, når bare jeg behandler den godt:

  • Smerterne forsvinder
  • Humøret stiger
  • Jeg får mere overskud
  • Min hud bliver pænere
  • Min høfeber er ikke lige så slem

Bøger

Jeg har ønsket at dele mine erfaringer ved at lave Gigt og Livsstil, som både findes her på sitet, på Instagram og Facebook. Derudover har jeg skrevet en række bøger hvor jeg deler min viden og opskrifter.

Antiinflammatorisk kost

Ny bog Antiinflammatorisk kost

Antiinflammatorisk Kost er en lille let læst guide. I bogen finder du alt hvad du har brug for af information til at komme godt og hurtigt i gang. Jeg har bevidst lavet en lille bog med den vigtigste viden fordi jeg ved hvor småt det kan være med overskud, når led smerter og overskuddet er mindre end vanligt.  

Guiden forklarer derfor kort begrebet kronisk inflammation og grundtanken i antiinflammatorisk kost og livsstil. Den indeholder opskrifter, måltidsinspiration og lister over både anti-inflammatorisk- inflammatorisk- og neutral kost. Se mere her

Antiinflammatorisk kost bog

Antiinflammatorisk Kostplan

Antiinflammatorisk Kost er ikke en kur men en livsstil. Alligevel kan det være rart med forslag til en plan over ugens måltider. Det er hvad du finder i Antiinflammatorisk kostplan.

I Antiinflammatorisk Kostplan finder du en måltidsplan til ugen med både indkøbsliste og kalorieberegning. Prøv de forskellige opskrifter den første uge og vælg senere dine favoritter, som du kan laver igen og igen. På den måde sparer du energi og tid.

Bogen indeholder også en liste over gode ting, at have på lager, når den lille craving eller store sult melder sig. Se mere her

Antiinflammatorisk Kostplan

Antiinflammatorisk Morgenmad

Morgenmaden er det måltid, som mange finder udfordrende at ændre på.

Det rådes der bod på med denne lille opskriftbog, hvor du finder 23 lækre sunde morgenmadsopskrifter til den gode start på dagen. Se mere her

antiinflammatorisk morgenmad bog

3 Bøger om antiinflammatorisk kost til en god pris

Tilbud 
3 antiinflammatorisk kost bøger

Ønsker du alle 3 bøger er der penge at spare.

Se mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.