Blog, Frokost og aftensmad, opskrifter

Quinoa med kylling, koriander og rødløg

Quinoa med kylling, koriander og rødløg -her er et forslag til en lækker anti-inflammatorisk ret med gode proteiner.

Opskriften er til to personer.

Laver du kun mad til dig selv?, don´t worry, så er der nem mad til frokost dagen efter 🥳

Opskrift på quinoa med kylling, koriander og rødløg

Ingredienser til 2 pers. :

  • 150 g quinoa
  • 4 rødløg (skåret i smalle både)
  • 200 g kylling i tern
  • 1 grøn peberfrugt (skåret i smalle både)
  •  1 fed hvidløg (snittet fint)
  • 1 lille bundt koriander (Blade plukket og stilke hakket)
  • ½ lille hvidkål (snittet fint)
  • 1 lime (skåret i både)
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • salt
  • 2 dl sukker
  • 2 dl lagereddike
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk chili
  • 1 tsk  oregano

Sådan gør du:

  • Sæt 5 dl vand i kog.
  • Skyl quinoaen og kom den i det kogende vand.
  • Kog quinoaen under låg i 10 min. og lad den herefter trække under låg i 5 min.
  • Kog sukker og eddike i en lille gryde med låg til sukkeret er smeltet.  Kom herefter rødløg i både i gryden og lad simre i 2 min. Lad dem herefter trække til resten af maden er færdig.
  • Varm en pande op og steg kyllingekødet ved høj varme i olivenolie til det er gennemstegt (7-10 min.) Krydr med salt og peber og tag det af panden.
  • Varm panden op igen, tilsæt olivenolie og steg nu peberfrugt, hvidløg og korianderstilke i 1-2 minutter.
  • Kom kyllingekødet tilbage på panden og steg videre ca. 1 minut.
  • Krydr retten med røget paprika, spidskommen, chili og oregano
  • Smag til sidst til med salt og peber

Anret quinoaen i flotte skåle og top med først kylling og grøn peberfrugt.

Herefter med kål, korianderblade, syltede rødløg og yoghurt.

Server med limebåde til.

Mon du har lyst til at se andre retter med quinoa?, så se her

Er du interesseret i mere viden om anti-inflammatorisk kost, kan du blive klogere med Antiinflammatorisk Kost Guide. Den kan du læse om her

antiinflammatorisk kost guide

 I så fald rigtig god fornøjelse 🤩🌸♥️

Husk også:

💚Du er altid velkommen til at skrive et spørgsmål eller kommentar ✍️

Rigtig god fornøjelse

Henriette

4 thoughts on “Quinoa med kylling, koriander og rødløg

  1. Hej Henriette

    Tak for din hjemmeside med spændende opskrifter og god info. Jeg er helt ny i den antiinflammatoriske verden, det er ret interessant at arbejde så bevidst med mad og sundhed.

    I ovenstående opskrift kan jeg ikke se, du har skrevet, hvad man skal med kålen, men på billedet ser det ud til, det er stegt. Jeg tog spidskål i stedet for hvidkål og stegte det kort sammen med peberfrugt, hvidløg og koriander. Det smagte virkelig godt. Der udover snød jeg lidt ved at starte med at stege 2 skiver bacon og stege kyllingen i fedtstoffet derfra og til sidst putte bacon-skiverne i retten. Det gjorde det bestemt ikke ringere.

    Kh Andrea

  2. Hej Henriette!
    Hvordan kan det være du bruger yoghurt – mælkeprodukter er jo bandlyst i antiinflammatorisk kost?

    🙂 Trine

    1. Hej Trine
      Tak for dit spørgsmål. Det er ikke så sort-hvidt når det kommer til mejeriprodukter og antiinflammatorisk kost. Jeg har skrevet et indlæg, hvor jeg forklarer nærmere. Jeg håber det svarer på dit spørgsmål. Mange hilsner fra Henriette
      ps. Du finder indlægget her her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.