Quinoa med kylling, koriander og rødløg -her er et forslag til en lækker anti-inflammatorisk ret med gode proteiner.
Opskriften er til to personer.
Laver du kun mad til dig selv?, don´t worry, så er der nem mad til frokost dagen efter 🥳
Opskrift på quinoa med kylling, koriander og rødløg
Ingredienser til 2 pers. :
- 150 g quinoa
- 4 rødløg (skåret i smalle både)
- 200 g kylling i tern
- 1 grøn peberfrugt (skåret i smalle både)
- 1 fed hvidløg (snittet fint)
- 1 lille bundt koriander (Blade plukket og stilke hakket)
- ½ lille hvidkål (snittet fint)
- 1 lime (skåret i både)
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 spsk olivenolie til stegning
- salt
- 2 dl sukker
- 2 dl lagereddike
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk spidskommen
- ½ tsk chili
- 1 tsk oregano
Sådan gør du:
- Sæt 5 dl vand i kog.
- Skyl quinoaen og kom den i det kogende vand.
- Kog quinoaen under låg i 10 min. og lad den herefter trække under låg i 5 min.
- Kog sukker og eddike i en lille gryde med låg til sukkeret er smeltet. Kom herefter rødløg i både i gryden og lad simre i 2 min. Lad dem herefter trække til resten af maden er færdig.
- Varm en pande op og steg kyllingekødet ved høj varme i olivenolie til det er gennemstegt (7-10 min.) Krydr med salt og peber og tag det af panden.
- Varm panden op igen, tilsæt olivenolie og steg nu peberfrugt, hvidløg og korianderstilke i 1-2 minutter.
- Kom kyllingekødet tilbage på panden og steg videre ca. 1 minut.
- Krydr retten med røget paprika, spidskommen, chili og oregano
- Smag til sidst til med salt og peber
Anret quinoaen i flotte skåle og top med først kylling og grøn peberfrugt.
Herefter med kål, korianderblade, syltede rødløg og yoghurt.
Server med limebåde til.
Mon du har lyst til at se andre retter med quinoa?, så se her
Er du interesseret i mere viden om anti-inflammatorisk kost, kan du blive klogere med Antiinflammatorisk Kost Guide. Den kan du læse om her
I så fald rigtig god fornøjelse 🤩🌸♥️
Husk også:
💚Du er altid velkommen til at skrive et spørgsmål eller kommentar ✍️
Rigtig god fornøjelse
Henriette
Hej Henriette
Tak for din hjemmeside med spændende opskrifter og god info. Jeg er helt ny i den antiinflammatoriske verden, det er ret interessant at arbejde så bevidst med mad og sundhed.
I ovenstående opskrift kan jeg ikke se, du har skrevet, hvad man skal med kålen, men på billedet ser det ud til, det er stegt. Jeg tog spidskål i stedet for hvidkål og stegte det kort sammen med peberfrugt, hvidløg og koriander. Det smagte virkelig godt. Der udover snød jeg lidt ved at starte med at stege 2 skiver bacon og stege kyllingen i fedtstoffet derfra og til sidst putte bacon-skiverne i retten. Det gjorde det bestemt ikke ringere.
Kh Andrea
Hej Henriette!
Hvordan kan det være du bruger yoghurt – mælkeprodukter er jo bandlyst i antiinflammatorisk kost?
🙂 Trine
Hej Trine
Tusind tak for din kommentar. Der hersker meget forvirring og uklarhed omkring mælkeprodukter og antiinflammatorisk kost. Jeg har skrevet et blogindlæg, for at bringe klarhed over hvad der er “op og ned”. Blogindlæget synes jeg giver svar på, hvorfor jeg bruger yoghurt i opskriften. Jeg håber det giver mening.
https://gigtoglivsstil.dk/er-mejeriprodukter-antiinflammatorisk-kost/
Mvh henriette
Hej Trine
Tak for dit spørgsmål. Det er ikke så sort-hvidt når det kommer til mejeriprodukter og antiinflammatorisk kost. Jeg har skrevet et indlæg, hvor jeg forklarer nærmere. Jeg håber det svarer på dit spørgsmål. Mange hilsner fra Henriette
ps. Du finder indlægget her her