Sundt sødt

Æblekage uden sukker og hvedemel

Her er en nem opskrift på æblekage uden sukker og hvedemel. 

Weekenden står for døren og jeg synes vi trænger til lidt ekstra selvforkælelse og flere hyggestunder i denne specielle tid. 

Måske med æblekagen her, der indeholder de lækre pecannødder. 

Vidste du i øvrigt, at pacannødder sammen med cashew-, macadamia-, mandler og valnødder hører til de bedste du kan spise ved antiinflammatorisk kost

Netop disse nødder har en fornuftig fedtsyresammensætning og bidrager rigtig godt til centrale funktioner i kroppen som nerver, hormonproduktion, hukommelse og immunsystemet.

Græsk yoghurt som tilbehør? Er det antiinflammatorisk?

Jeg serverer gerne æblekagen med lidt græsk yoghurt. Mejeriprodukter og antiinflammatorisk kost giver dog ofte anledning til spørgsmål. Jeg har derfor skrevet et blogindlæg, som svarer på de fleste spørgsmål og kan give lidt mere klarhed.

Opskrift på æblekage uden sukker og hvedemel. 

Ingredienser til 4 personer

4 store madæbler, (fx. Ingrid Marie el. Elstar) skåret i tynde skiver

1 tsk kanel 

1 knivspids salt

2 dl pecannødder, hakkede

2 dl havregryn

4 spsk kokosolie

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme
  • Smelt kokosolien over svag varme i en gryde
  • Tilsæt havregryn, hakkede pecannødder, salt og kanel. Rør herefter godt rundt
  • Kom de tynde skiver af æble i et ovnfast fad og fordel havregryn/pecanblandingen henover
  • Bages ved 180 grader (ikke varmluft) til æblerne er møre og æblekagen har fået en gylden farve. Det tog ca. 30 minutter i min ovn.

Så er der bare tilbage, at nyde din æblekage uden sukker og hvedemel.

Har du spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder. Du er også meget velkommen til at finde mere inspiration på Instagram og Facebook, hvor du kan se mit nye banner med Gigt og Livsstils helt nye logo.

Ha en skøn weekend og god fornøjelse med kagen, hvis du finder på at lave dem.

🧡 Henriette

4 thoughts on “Æblekage uden sukker og hvedemel

    1. Hej Vivi
      Tak for dit spørgsmål.
      Både Smør og Kokosolie indeholder mættet fedt, smør indeholder faktisk lidt mindre. Mættet fedt skal man som udgangspunkt ikke have for meget af ved antiinflammatorisk kost.
      Hvis ikke du normalt oplever problemer ved indtagelse af mejeriprodukter, kan du både bruge almindelig smør og laktosefri smør.
      Årsagen til at jeg i denne opskrift anvender kokosolie er fordi, jeg synes det smager godt og fordi en del personer med kronisk leddegigt, har det som kaldes utæt tarm. Her peger forskning i retning af, at laktose kan smutte ud af tarmen og over i blodet, hvorefter det vil fremkalde inflammation.
      Jeg oplever ikke selv problemer ved indtagelse af mejeriprodukter, men spiser stort set også kun få og mejeriprodukter med probiotika. Selv om forskningen endnu ikke kan påvise det, har jeg valgt at lytte og tage til efterretning, at så mange mennesker, beretter om problemer når de spiser mejeriprodukter. Dette til trods for at de ikke har laktoseintollerance.
      Jeg har skrevet et blogindlæg om mejeriprodukter og antiinflammatorisk kost som forhåbentlig kan bringe lidt mere klarhed.
      Klik her: ”Er mejeriprodukter antiinflammatorisk kost?”:

      Jeg håber mit svar giver mening.
      God weekend
      Henriette

    1. Tak for dit spørgsmål Jannie
      Du kan helt sikkert bruge smør, men det ville jeg gerne undgå og har derfor brugt kokosolie. Jeg har endnu ikke eksperimenteret med andet.
      God weekend Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.