opskrifter, Sundt sødt

Æblekage uden sukker og hvedemel

Her får du opskriften på en æblekage uden sukker og hvedemel. For at give lidt ekstra knas og bid indeholder den pakannødder.

Vidste du i øvrigt, at paannødder sammen med cashew-, macadamia-, mandler og valnødder hører til de bedste du kan spise ved antiinflammatorisk kost

Netop disse nødder har en fornuftig fedtsyresammensætning og bidrager rigtig godt til centrale funktioner i kroppen som nerver, hormonproduktion, hukommelse og immunsystemet.

Græsk yoghurt som tilbehør? Er det antiinflammatorisk?

Jeg serverer gerne æblekagen med lidt græsk yoghurt. Mejeriprodukter og antiinflammatorisk kost giver dog ofte anledning til spørgsmål. Jeg har derfor skrevet et blogindlæg, som svarer på de fleste spørgsmål og kan give lidt mere klarhed.

Opskrift på æblekage uden sukker og hvedemel. 

Ingredienser til 4 personer

4 store æbler, (brug helst de lidt syrlige madæbler som fx. Ingrid Marie el. Elstar) skåret i tynde skiver

1 tsk kanel 

1 knivspids salt

2 dl pecannødder, hakkede

2 dl havregryn

4 spsk kokosolie

Sådan gør du

 • Tænd for ovnen på 180 grader almindelig ovnvarme
 • Smelt kokosolien over svag varme i en gryde
 • Tilsæt havregryn, hakkede pecannødder, salt og kanel. Rør herefter godt rundt
 • Kom de tynde skiver af æble i et ovnfast fad og fordel havregryn/pecanblandingen henover
 • Bages ved 180 grader (ikke varmluft) til æblerne er møre og æblekagen har fået en gylden farve. Det tog ca. 30 minutter i min ovn.

Så er der bare tilbage, at nyde din æblekage uden sukker og hvedemel.

Har du spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder. Du er også meget velkommen til at finde mere inspiration på Instagram og i Facebookgruppen.

Ha en skøn weekend og god fornøjelse med kagen, hvis du finder på at lave dem.

Kærlig hilsen

Henriette

Ønsker du mere inspiration til anti-inflammatorisk kost og opskrifter?

I mine små trykte bøger får du masser af inspiration, hurtigt overblik og en hel masse nyttig viden.

De fleste har et praktisk A5 format, så de er lige til at medbringe i tasken, når du er på indkøb.

Læs mere her

8 thoughts on “Æblekage uden sukker og hvedemel

 1. Kære Henriette

  Det er anden gang jeg laver kagen.
  Denne gang har jeg ikke pekannødder, så er det mandler, jeg bruger, og tilsætter en smule kokosmel.
  Tusind tak for en dejlig æblekage opskrift.

  Kærlig hilsen i første Advent
  Santa

  1. Kære Santa 😉
   Mange tak for din kommentar. Det er altid dejligt at få tilbagemeldinger og gode tips til variation af grundopskriften. Jeg glæder mig til at prøve med mandler og lidt kokosmel.
   KH Henriette

 2. Jeg undre mig over at du bruger kokosolie i stedet for plante olier som oliven. Kokosolie har en meget høj flereumættede fedtstoffer som ikke er sundt ift kolesterol og hjerte karsygdomme. Jeg ved godt, at der er megen snak for og imod denne ingrediens, men jeg undlader nu at bruge det indtil man har fuldstændig styr på om det er total godt at indtage. Jeg har erstattet med olivenolie og det er super fint

  1. Kære Lisbeth
   Tusind tak for din kommentar :-). Jeg har brugt kokosolie fordi jeg synes smagen er god.
   Som du er opmærksom på er der både fordele og ulemper ved kokosolien, og hvis man har problemer med for højt kolesterol er brug af olivenolie et rigtig godt tip. Jeg bruger selv olivenolie i en del andre kageopskrifter, hvilket går helt fint. Jeg har ikke selv prøvet at lave æblekagen med olivenolie, men det må jeg da få gjort. Endnu engang tak for tip og fortsat god søndag
   KH Henriette

  1. Hej Vivi
   Tak for dit spørgsmål.
   Både Smør og Kokosolie indeholder mættet fedt, smør indeholder faktisk lidt mindre. Mættet fedt skal man som udgangspunkt ikke have for meget af ved antiinflammatorisk kost.
   Hvis ikke du normalt oplever problemer ved indtagelse af mejeriprodukter, kan du både bruge almindelig smør og laktosefri smør.
   Årsagen til at jeg i denne opskrift anvender kokosolie er fordi, jeg synes det smager godt og fordi en del personer med kronisk leddegigt, har det som kaldes utæt tarm. Her peger forskning i retning af, at laktose kan smutte ud af tarmen og over i blodet, hvorefter det vil fremkalde inflammation.
   Jeg oplever ikke selv problemer ved indtagelse af mejeriprodukter, men spiser stort set også kun få og mejeriprodukter med probiotika. Selv om forskningen endnu ikke kan påvise det, har jeg valgt at lytte og tage til efterretning, at så mange mennesker, beretter om problemer når de spiser mejeriprodukter. Dette til trods for at de ikke har laktoseintollerance.
   Jeg har skrevet et blogindlæg om mejeriprodukter og antiinflammatorisk kost som forhåbentlig kan bringe lidt mere klarhed.
   Klik her: ”Er mejeriprodukter antiinflammatorisk kost?”:

   Jeg håber mit svar giver mening.
   God weekend
   Henriette

  1. Tak for dit spørgsmål Jannie
   Du kan helt sikkert bruge smør, men det ville jeg gerne undgå og har derfor brugt kokosolie. Jeg har endnu ikke eksperimenteret med andet.
   God weekend Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.