Blog, Suppe

Mulligatawny suppe med græskar

Mums! glæd dig til denne mulligatawny suppe med græskar.

Efteråret står for døren og efterhånden som temperaturen falder og de gyldne farver tager til i naturen, så bliver lysten til en varm og krydret suppe større.

græskar på mark

Mulligatawny suppe med græskar

Det skønne ved denne suppe der normalt både kan indeholde piskefløde og majsstivelse er de mange skønne krydderier og mulighederne for variation. I denne antiinflammatoriske udgave findes ingen majsstivelse og piskefløde. Her er det græskar, æble og gulerødder, der sørger for den fyldige og cremede konsistens.

Den er oplagt på uge menuen til dig, der ønsker et både nemt, og lækkert måltid. Nyd også de mange krydderier, der indeholder god antiinflammatorisk effekt.

mullygatawny suppe

Opskrift på mulligatawny suppe med græskar

3-4 personer

* 300 g kyllingefilet, i mindre tern 

* 1 lille hokkaidogræskar, befriet for kerner og skåret i tern
* 2 gulerødder, i små tern
* 2 stængler bladselleri, i tern
* 1 æble, i tern
* 2 løg, hakket

* 1 flaske tomatpassata eller 1 ds.hakkede tomater
* 2 kyllingbouillontern opløst i 1/2 liter kogende vand
* 3 dl kokosmælk

* 1/4 rød chili, finthakket og uden kerner
* 3 cm ingefær, fintrevet
* 3 tsk karry
* 1 tsk timian
* 3 tsk spidskommen
* 1 tsk gurkemeje
* 1/2 tsk kanel
* 1/4 tsk kardemomme
* Salt og peber

* Kokosolie
* Limesaft af 1 lime
* 1 1/2 spsk lagereddike

TIL TOPPING

* 1 dl græsk yoghurt til topping
* 1 dl græskarkerner
* 1/2 dl solsikkekerner

FREMGANGSMÅDE

1. Varm lidt kokosolie godt op i en gryde og svits karry og kyllingestykkerne til de er gyldne, tag dem fra og læg i en lille skål.

2. Svits de øvrige krydderier i lidt kokosolie ved middel varme. Når du kan dufte krydderierne kommes alle grøntsager og æblertern i gryden. Det hele svitses sammen i et par minutter. Pas på det ikke brænder på og skru eventuelt lidt ned. 

3. Tilsæt bouillon og tomatpassata. Lad retten simrekoge i 20 minutter.

4. Blend suppen med en stavblender.

 5. Kom kokosmælk i suppen og smag til med lagereddike, limesaft, salt og peber til smagen er helt rigtig.

 6. Rist græskar- og solsikkekerner på en tør stegepande til de dufter og får en let lysebrun farve flere steder.

6. Server suppen med topping af kylling i tern, ristede kerner og græsk yoghurt.

Jeg håber du vil nyde suppen, rigtig god appetit

KH Henriette

Brug for inspiration eller mere viden om antiinflammatorisk kost?

Pakketilbud

Er du ny indenfor antiinflammatorisk kost og vil gerne have et hurtigt overblik og masser af inspiration så har jeg strikket det perfekte tilbud sammen til dig.

Jeg har lavet en pakke med 3 af mine mest populære små bøger og de er fulde af nyttig viden og lækre opskrifter. Se mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.