Blog, Oplevelser

Tur til Malaga

Som lovet kommer her 2. del af min rejsebeskrivelse om min tur til Malaga. Forrige indlæg handlede en del om, hvad jeg gør for at begrænse inflammation på rejser. Denne gang er der fokus på oplevelserne.

Det skønne marked Mercado de Atarazanas

Nu er det snart 14 dage siden vi kom hjem og der har været tid til at arbejde lidt med de indtryk jeg sugede til mig i byen. Som det madøre jeg er, må jeg først fortælle lidt om Mercado de Atarazanas, som var en af de store oplevelser.

Et eldorado af spræl friske fisk, blæksprutter, knivmuslinger og andre skaldyr i mange afskygninger. Derudover frugt, grønt, nødder, brød, oliven, olier, frisk lavede smoothies og kødudskæringer man sjældent ser i danmark.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Iflottefisk.jpg

Jeg kunne bruge timer på sådan et marked. Duften, bombardementet af flotte farver og de handlenes stolthed over gode råvarer. Det er lige mig og jeg ville ønske jeg havde adgang til sådan et marked til hver dag 🙂 Det ville gøre det meget nemmere at lave antiinflammatorisk mad.

Bagindgangen ved markedet Mercado de Atarazanas

Faktisk blev min mand og jeg enige om at næste gang vi er i Malaga, lejer vi en lejlighed, handler ind på mad markedet og laver selv mad af alle de skønne råvarer. Fortryder vi , kan vi altid spise frokost på en af de mange små barer, der serverer frisklavet tapas lige ved hovedindgangen til markedet.

Flot bygning med fantastisk glasmaleri

Det er ikke kun de mange lækre madvarer som er interessante. Bygningen bærer, ligesom så mange andre bygninger i Malaga, præg af skiftende tiders magthavere.

Bygningen var oprindeligt et værft. Da katolikkerne prægede bybilledet fungerede den som kloster. Senere et militært fort til opbevaring af våben, derefter hospital og lægeskole og idag er det altså et marked for mad.

Calle Atarazanas 10, 29005 Malaga.

Åben: Mandag – Lørdag 8:00-14:00

Artsenal

Vi var jo afsted i midten af februar, så temperaturen var svingende. Inde i byens smalle gader blæste en kølig vind, som fik mig til at værdsætte min striktrøje, vindjakke og tørklæde.

Anderledes var oplevelsen på de store åbne pladser og nede ved havnen. Her var det varmt nok til t-shirt og bare ben.

Artsenal, kunst, malaga
Artsenal

Et helt fantastisk sted at nyde solen fandt vi i Artsenal. Her var masser af plads, kunst, afslappet lounge musik og møblement lavet af europapaller med store bløde hynder. På det sted gik tiden i stå, besøgende slog sig ned, nød solen og alt foregik i et meget roligt tempo.

På Artsenal er der, ud over en masse udstillet kunst, også en lille bar, hvor man kan købe kaffe, drinks, vin og øl. Selve baren er ikke noget at råbe hurra for. Det er kunsten, stemningen og den afslappede atmosfære på Artsenal, som er det hele værd.

Paseo del Muelle Uno, 29016 Malaga

Åben: Hver dag 10.00 – midnat

Picasso, se museet hvis du er på tur til Malaga

Nu jeg er i gang med at skrive om kunstoplevelser , må jeg selvfølgelig også nævne Pablo Picasso, som er født i Malaga.

På vores tur besøgte vi Museo Picasso Málaga. Picasso ønskede et museum i hans fødeby, hvilket idag er en realitet. Museet ligger dejlig centralt i byen og har en fin permanent samling med mere end 200 stykker kunst i forskellige materialer. Alt en del af to af Picasso familie medlemmers private samling.

Under museet ligger ligeledes en oplevelse og venter for de arkæologiinteresserede. Her er der adgang til arkæologiskeudgravninger, som viser rester af den både fønikisk, romersk og maurisk arkitektur, som tidligere har ligget hvor Picasso museet er i dag. Igen et eksempel på kultursammensmeltningen i Malaga.

Palacio de Buenavista, Calle San Agustin 8, 29015 Malagah

Åben: Alle ugens dage 10:00-19:00

“Gratis” guidet byvandring

Sidste dag i Malaga bød på guidet byvandring.

Lidt i 11 mødte vi op på pladsen Plaza de la Constitucion. Vi gik hen til de blå paraplyer med “Free Tours logoet” og blev hurtigt taget imod af dagens glade lokale guider.

Efter en kort og munter introduktion af dagens deltagere, bød turen på gode historier og et anderledes kig på flere af byens seværdigheder. Vi var blandt andet forbi katedralen “Den enarmede dame”, det romerske teater og den lokal kendte restaurant El Pimpi.

På El Pimpi summer der af liv fra formiddag til sen aften. Husk at bestille bord til middag om aftenen

Turen blev afsluttet på Plaza de la Merced, hvor der er en bronzestatue af Picasso, som sidder på en bænk og skuer ud over pladsen. På hjørnet bagved statuen, det gule hus i nr. 15 blev Picasso født i 1881. C

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Picassostatue.jpg
Picasso og jeg på Plaza de la Merced

Vandringen foregik i over to timer, men i meget roligt tempo og med indlagt pause. “Free Tours” logoet var måske en tilsnigelse. Vores tourguide opfordrede på venlig vis til at betale en selvbestemt pris for oplevelsen. Det gjorde vi så, og synes det var det hele værd 🙂

Rig på ny viden, et nyt syn på Malaga og nye bekendtskaber forlod vi den lille guidede tour gruppe og begav os videre ud i byen til en velfortjent frokost på en af byens mange tapasbarer.

Mødested: Plaza de la Constitucion

Ikke sidste gang jeg er på tur til Malaga

Egentlig havde vi, pga. uvidenhed, ikke mange forventninger til Malaga. Vi ville bare gerne en smuttur til en af Europas større byer med sol og de højeste temperaturer midt i februar.

Vi blev dog glædeligt overraskede over alt det ekstra vi fik med. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi har været i Malaga. Vi må tilbage til den rene by med de mange venlige mennesker, masser af kunst, kultur, god stemning, strand og by i smuk forening 🙂

Et billede fra stranden som ligger i gåafstand fra bymidten. Billedet et et fint eksempel på temperaturforskellen i Malaga, når man sammenligner med billedet overfor.

Har du lyst til at læse om flere rejseoplevelser så se mere her:

Bagni San Filippo i Toscana

-Spa og wellness på Skansen i Båstad

Rigtig god lørdag

🙂 Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.