I onsdags gik jeg i køkkenet for, at eksperimentere med dessert til mine kommende gæster. De skulle have en dessert lavet specielt til dem. I dette indlæg får du derfor en opskrift på nem dessert med hindbær og pistaciekrokant.
Der findes mange gode antiinflammatoriske desserter, hvor grundingredienserne er dadel og mandler. Nogle gange har jeg bare lyst til noget andet og det kan være svært, når desserten helst skal være uden mættet fedt, hvedemel og sukker.
Jeg fik lavet en dessert, som kun indeholder lidt sukker og endnu mindre mættet fedt. Vil du reducere sukkermængden endnu mere, kan du skifte pistaciekrokant ud med hakkede pistacienødder.
Desserten smager skønt, er fuld af gode røde bær, pistacienødder og mørk chokolade 75 % som topping.
Jeg postede selvfølgelig et billede på min instagramprofil henriette_dyremose og lovede, at opskriften snarest ville lande på bloggen. Det gør den så her.
Gæsterne som skulle spise desserten var to af mine barndomsveninder . Vores aften gik med grin og snak om gamle dage, men også om alt det, der sker her midt i livet.
Selvom der har været perioder, hvor vi ikke har set hinanden i lang tid og vi har udviklet os forskelligt, er det noget helt særligt at have venner, der “kender farven på gardinerne i barndomshjemmet”.
De ved, hvordan min krop fungerede før jeg fik gigt. De oplevede på helt tæt hold, hvordan gigten forandrede mit liv da den gik i udbrud og satte en masse begrænsninger.
Samtidig er de vidner til, hvordan kost og livsstilsforandringer har gjort en kæmpe forskel og hvor meget bedre jeg har det i dag.
Her kommer opskriften på den dessert mine gæster skulle forkæles med:
Opskrift på nem dessert med hindbær og pistaciekrokant
4 personer.
Ingredienser
500 g skyr 0,2 % (gerne den økologiske fra Thiese)
200 g frosne hindbær
200 g frosne blandede bær eller skovbær
4 spsk sukker
Korn fra 1 vaniliestang eller 3 tsk. vaniljesukker
Topping:
40 g blåbær 40 g mørk chokolade, min. 75 % cacao indhold 40 g pistacienødder uden skal og salt 4 spsk sukker
Sådan gør du
Hindbær skyr:
- Bring hindbær og 2 spsk sukker i kog. Fjern herefter straks gryden fra kogepladen.
- Tilsæt halvdelen af vaniljekorn eller vaniljesukkeret og rør godt. Husk at smage til med lidt mere sukker, hvis blandingen er for sur i smagen.
- Mas blandingen gennem en sigte, så hindbær kernerne sies fra.
- Når hindbær pureen er afkølet helt, blandes den med skyr og fordeles i 4 dessertglas.
Skovbær pure:
- Bring de blandede bær/skovbær og 2 spsk sukker i kog. Fjern herefter straks gryden fra kogepladen.
- Tilsæt resten af vaniljekorn eller vaniljesukker og rør rundt. Husk at smage til med lidt mere sukker, hvis blandingen er for sur i smagen.
- Mas blandingen gennem en sigte, så kernerne sies fra.
- Når pureen er blevet kølig, hældes den forsigtigt oven på hindbærskyren i de små dessert glas.
- Sæt desserten i køleskab
Pistacie krokant:
- Hak pistacienødderne i mundrette bidder
- Kom de 4 spsk sukker på en lille stegepande og smelt det ved høj varme.
- Kom de hakkede pistaciekerner på panden lige så snart sukkeret er smeltet. Vend pistacienødderne rundt i massen.
- Panden trækkes væk fra blusset. Pas på, at massen IKKE bliver sort og brændt -det sker lynhurtigt.
- Bred pistacie karamellen ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
- Når pistaciemassen er afkølet, hakkes den med en stor kniv til mundrette små stykker.
Kort før desserten skal serveres pyntes der med pistaciekrokant, hakket mørk chokolade og blåbær.