Blog, Greenie og Smoothie

Greenie med grønkål

Efter flere dage med regn og blæst, og hvor solen kun har tittet sparsomt frem på himlen, sætter jeg endnu mere pris på antiinflammatoriske powerspark af energi og sunde sager og deler derfor min bedste opskrift på greenie med grønkål.

Farver, friskhed, fibre, vand og variation

Fællesnævneren for god og næringsrig mad er farver, friskhed, fibre, vand og variation. Jo stærkere og mørkere farver maden har, jo bedre er den. Vitamin og mineralindholdet er nemlig typisk højere i farverig mad.

antiinflammation kostSynes du det er lidt af en jungle at finde rundt i, hvad der er sundt, så vælg mad med farver og spis kun lidt af det blege (pasta, ost, mælkeprodukter, lyst brød, kartofler, sukker) og brune (kød og sovs).

Farvepigmenterne i frugt, bær og grønt består af stoffer som fx. klorofyl, carotenoider og antocyaniner. Disse stoffer har stærke antioxiderende egenskaber, som dæmper inflammation og dermed også hævelser og smerter i led.

Greenie med grønkål

Imens vi venter på foråret og sommerens eksplosion af lokalproduceret grønt, frugt og bær, må fantasien i sving for at trylle varianter af vinterens urter frem.Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_7129-979x1024.jpg

Her er min opskrift på en farvestrålende antiinflammatorisk greenie med grønkål der er fuld af gode fibre, calcium, og klorofyl.

Opskrift

 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl æblemost/æblejuice
  • 2 stængler grønkål (eller 2 store håndfulde skyllet og skåret grønkål i pose fra supermarkedet)
  • 1/3 agurk i store tern
  • 2 stængler bladselleri i stykker af 2 cm
  • 1/2 mango eller 100 g frisk ananas i tern
  • vand

Sådan gør du

  • Rib grønkålen af stænglen.
  • Kom grønkålsbladene og de øvrige ingredienser (undtagen vand) i en blender og kør så ingredienserne blendes godt sammen.
  • Spæd op med koldt vand og rør rundt til du synes konsistensen er rigtig.
  • Server i et højt glas med et par isterninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.