Blog, Oplevelser

Bagni San Filippo – termale bade i Toscana

Sommerferie i Toscana, Italien, hvor skønt 🙂

Jeg må lige fortælle jer om en skøn og næsten gratis oplevelse i min sommerferie.

Vi havde tilbragt et par dage i vores dejlige feriebolig og måtte nu ud for at opleve lidt. Turen gik til de termiske bade i Bagni San Filippo, mellem Rom og Firenze.

De termiske bade er kendt for deres helsebringende egenskaber, så det skulle selvfølgelig prøves, nu vi var i området.

gigtoglivsstil.dk

Termiske bade i Bagni San Fillipo

Bagni San Fillipos termiske bade findes inde i noget, som minder om et lille skovområde.

Langs en sti i mellem grantræer, findes en række små plateauer med kildevand, der løber ned langs bjergsiden fra plateau til plateau. De mange træers befriende svale skygge på en brandvarm sommerdag, den dybe lyd af fodspor der sætter deres aftryk på skovbunden og en sagte fuglekvidren fra foroven sætter rammen for en dag i Bagni San Fillipo og velværets tegn.

gigtoglivsstil.dk

Termiske bade og sundhed

I det gamle Rom dækkede navnet “Termer” over store bassiner. Bassinerne var dannet at vand fra termiske kilder, hvor velhavende romere kom for at bade, dyrke sport og slappe af.

Jeg forstår hvorfor.

De skønne naturomgivelser bringer hurtigt krop og sind i en afslappende tilstand, der i sig selv styrker immunforsvaret. De varme termiske bade gør dog også andre underværker:

  • Bagni San Filippos termiske bade indeholder gode mineraler, særligt indholdet af calcium og svovl er højt.
  • Svovl er kendt for, at virke lindrende på leddegigt og smerter i led og muskler.
  • Termiske bade øger blodgennemstrømningen i kroppen, hvilket bringer ny næring og ilt til cellerne i vores led.

gigtoglivsstil.dk termiske bade Bagni San FillipoBagni San Filippo

Bagni San Filippo er en lille by i den nedre del af regionen Val d’Orcia. Byen ligger ca. 30 minutters kørsel syd for Pienza , en time fra Siena og 2 timer fra Firenze. Takket være byens lille størrelse, er stedet forblevet stort set uændret gennem århundrede.

I den lille by findes der to restauranter og et pizzaria, hvilket er dejligt da nogle timers ophold i kilderne fremmer både tørst og sult.

Gratis adgang

Et besøg i de termiske bade er gratis. Dog koster det et mindre beløb at parkere bilen. For at komme ned til kilderne, skal du gå ad en skovsti i et noget ujævnt terren. Har du mange smerter i fødder, knæ eller hofter kan det godt vise sig at blive et problem. Det samme gælder, når du skal ned i de termiske bade. Der ligger en del sten, så det kan være en fordel med badesko på fødderne og nogen at støtte sig til hvis du nemt mister balancen.

Der er mange små bassiner. De har næsten alle forskellig temperatur. Det er herligt, at der er så gode muligheder for at finde et bassin med perfekt temperatur alt efter smag og behag. Jo højere bassinerne ligger på bjergskråningen, jo varmere er vandet.

Terme San Filippo Hotel

Hvis du ønsker et længere ophold i omgivelserne eller du har brug for, at kunne bade i termisk kildevand uden for mange udfordringer på ujævne skovstier og rullesten er det lille Terme San Filippo Hotel rart at kende http://www.termesanfilippo.com/ .

Hotellet bruger de varme kilder til skønheds- og sundhedsbehandlinger. Ud over at der ved poolområdet bades i termisk kildevand er der en skøn udsigt fra liggestolene til de naturlige termiske kilder og bassiner. lige ved siden af hotellet.

Min egen oplevelse

Det var et skønt besøg med familien i Bagni San Filippo. Jeg har aldrig set noget tilsvarende og det var en næsten berusende oplevelse af naturens skønhed.

Jeg oplevede en markant følelse af afslapning og træthed (og en svag lugt af svovl fra min egen hud) efter besøget. De dage, hvor vi besøgte kilderne, havde jeg ikke rigtig nogle smerter, så det er svært at udtale mig i forhold til om termiske bade har en smertelindrende effekt. I forbindelse med ferien i Toscana havde jeg nemlig besluttet mig for at lave motion hver dag, for at forebygge smerter. Det kan du læse mere om her. 

En ting er dog helt sikker, besøget i Bagni San Fillipo var plus point lige ind på velvære og dermed immunforsvars kontoen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.