Blog, Oplevelser

Rejsetips til Malaga

Netop hjemvendt fra Malaga skal jeg selvfølgelig skrive lidt om mine bedste rejseoplevelser her på bloggen. Til sidst i indlægget deler jeg ud af mine tips og tricks til at reducere gigtinflammationen, så der bliver overskud til flest mulige oplevelser på storbyferier.

Transport og hotel

Efter lidt over 3 en halv times flyvetur fra Københavns lufthavn, kostede det blot et kvarters tid og 130 kr. med taxa, før vi stod foran vores hotel parate til at suge D-vitamin og sommerstemning til os.

Vi boede på Room Mate Hotel Larios, som ligger i centrum af byen, lige ud til byens mest populære forretningsgade.

Udsigt fra hotellets tag terresse over mod “Den enarmede dame” Malagas smukke katedral

Et pænt og rent hotel med flere små humoristiske indslag. God morgenmad, en skøn tagterrasse med lounge stemning og udsigt over byens tage og til byens smukke katedral.

Kulturliv og kunst

Både Picasso og Antonios Banderos er født i Malaga – måske meget sigende for en by, der oser af livsglæde, kunst, og hvor den omskiftelige historie trækker tydelige kulturelle spor.

Alcazaba

Alcazaba

Bedste oplevelse på turen var Alcazaba og Gibralfaro. Som så meget andet i Malaga bærer stederne præg af forskellige tider og magthaveres ophold i byen.

En af de mange små haver i smukke Alcazaba

De islamiske Maurere byggede Alcazaba oven på en tidligere romersk fæstning i midten af 1000 tallet. Det komplekse værk skulle først og fremmest forsvare byen mod pirater, der forsøgte at angribe Malaga fra havet. Bortset fra en gennemgribende restaurering er fæstningen, som den står i dag, bygget mellem det 11. og 14. århundrede.

Mange fine detaljer i Alcazaba

Men hvilken smuk fæstning. Et væld af små bassiner, dekorerede lofter, perfekte udsigtsplateauer og smukke vinduespartier dukker op og overrasker gang på gang, når man bevæger sig rundt i fæstningen.

Gibralfaro

Endnu bedre bliver udsigten fra Gibralfaro, som ligger i gå afstand fra Alcazaba.

Udsigt fra Gibralfaro

Gibralfaro er endnu et spændende bygningsværk – ikke for smukke detaljer, men for den smukke og forskellige udsigt over by, hav og bjergene i horisonten.

Udsigt over Malaga havn

Hvis du har mod på det, vil jeg anbefale, at gå den stejle men smukke tur op til Gibralfaro. Heldigvis findes der også by- og tur busser, som kører mellem Alcazaba og Gibralfaro, hvis fødderne er ømme eller benene trænger til et hvil.

Det bliver hurtig en varm tur, selv om den friske vind fra middelhavet lufter på vejen op mod Gibralfaro. Den lille udendørs cafe -igen med fantastisk smuk udsigt er således en kærkommen oase.

Cafe på Gibralfaro med udsigt over havet

Tips og tricks til mindre gigtinflammationen

Efter af have gået det meste af dagen, var mine fødder godt medtaget.

Alcazaba og Gibralfaro eller ej – Malaga er Spaniens femte største by og ud over sol og varme byder Malaga på en masse oplevelser til fods, hvilket kræver planlægning ved gigt.

Fødderne skal have det bedst muligt og inflammationen holdes i skak.

Fødderne prioriteres allerede ved booking af hotel.

Når vi besøger storbyer, vælger min mand og jeg altid at bo så centralt som overhoved muligt. Ofte er det nogle intensive dage og vi synes det er ærgerligt at bruge ekstra tid og gang på at bevæge sig derhen, hvor tingene sker.

Antiinflammatorisk mad

En velassorteret morgenmadsbuffet er vigtig. Mangel på antiinflammatorisk mad skal ikke være årsag til unødvendige gigtsmerter under ferien. I det hele taget gør jeg meget ud af at prioritere, hvad jeg spiser når jeg er på ferie for at holde inflammationen på et minimum.

Det handler om aktive til- og fravalg. Jeg elsker is og kager, så når jeg har ferie skal være plads til lidt af den slags.

Jeg går efter sorbet is, som ikke indeholder det inflammationsfremkaldende mættede fedt. Lige så snart rejsen går syd for Tyskland, har jeg erfaret, at de ellers imponerende flødeskumskager ikke smager lige så godt som i Danmark. Selv om der ikke skal meget til at en flot flødeskumskage kan forføre mig, fravælger jeg den til fordel for de gode sydlandske tørkager med masser af tørrede frugter og gode antiinflammatoriske mandler.

Men vigtigst af alt sorterer jeg inflammationsfremkaldende fødevarer som kød, vin, alkohol, hvidt brød, pasta og chips fra.

Til morgenmad skal jeg således helst have mulighed for at spise yoghurt med musli, frø eller gryn, samt et godt udvalg af frugt og grønt.

Anmeldelser og billeder af hotellets morgenmad bliver derfor nærstuderet før booking.

Presto og Ultra Boost er mine venner

Når kufferten pakkes ryger mine bedste sneakers med. Det ene er Ultra Boost fra Adidas og det andet er Prestos fra Nike. Begge er fantastiske sko at gå i. Der er nemlig:

  • Masser af affjedring
  • God plads til at fødderne kan hæve op i løbet af dagen
  • Fast støtte op om hæl og ankel -jeg tror det hedder “fast hælkappe”?
Ultra Boost fra Adidas

Jeg har to par med, fordi de er formet forskelligt og belastningspunkter under fødderne derfor varierer. Det sidste er ikke noget jeg tænker over i hverdagen, men på en storby ferie, gør det en kæmpe forskel.

Fodbad og fed creme

Allerede efter den første dag er fødderne godt trætte og trænger til forkælelse. Det får de med et fodbad og efterfølgende en fed lækker fodcreme, hvorfor det også er et must i toilettasken.

Motion

Selv om de mange skridt i byen er god motion sørger jeg også for at starte morgenen med squats, armbøjninger og andet motion som kan laves på hotelværelset.

Motion dæmper inflammation og jo flere muskelgrupper som kommer i sving – jo bedre.

Hvis ikke jeg også laver motion på afslapnings- og solferier har jeg erfaret at få flere smerter på 3. dagen, selv om jeg har spist antiinflammatorisk.

Mere næste uge

Vil du vide mere om besøget i Malaga , så læs med i næste uge, hvor jeg deler flere rejseoplevelser.

Del og like endelig herunder, hvis du kunne bruge indlægget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.