Blog, Tips og tricks

Det bedste for huden

Det bedste for huden er ikke en selvfølge, fakta er, at livsstilsændringer, som en ekstra gevinst, forandrede min hud radikalt!

Om den store ændring skyldes, at jeg skiftede til plejeprodukter uden farlig kemi eller, at kød, smør, sukker og hvedemel blev skiftet ud med grøntsager, fiskeolie, og sunde kerner er jeg ikke sikker på.

Men et halvt år efter jeg omlagde min livsstil, var min tørre hud blevet fin og hel. Små urenheder i ansigtet og appelsinhud øverst på mine lår var næsten væk. Og som om det ikke var nok, blev min allergi over for birk og græs langt mindre:-)

Derfor skiftede jeg kosmetik, sæbe og pleje produkter

Jeg ændrede min livsstil radikalt, fordi jeg, på trods af medicinsk behandling, stadigvæk kun oplevede forværring af smerter og helbredstilstand et år efter konstateringen af, at min gigt igen var brudt ud.

Nu måtte jeg gøre noget!

Jeg turde ikke fravælge lægernes behandling, men insisterede på, at overgå til medicinsk behandling, som ikke er immunundertrykkende.

Mit immunforsvar var ude af balance og i følge min egen logik skulle det ikke nedbrydes endnu mere med medicin. Tværtimod skulle min krop styrkes gennem sund livsstil.

Jeg besluttede derfor, at gøre mig selv rask og lavede en 360 graders livsstilsændring. Mere end blot mine kost og motionsvaner skulle ændres. Alt som forstyrrede min krop skulle ud og alt, som gør kroppen stærk måtte ind. Det er her, at også kosmetik, sæbe og pleje produkter fik en særlig opmærksomhed.

Det bedste for huden, kan du spise din creme?

Når alt som forstyrer og belaster kroppen skal væk, kommer man ikke uden om, at se nærmere på indholdet i kosmetik, sæbe og plejeprodukter. Produkterne kommer nemlig i direkte kontakt med huden, som er kroppens største organ.

Små porer i huden sørger for, at sved kan trænge ud af kroppen, når vi har det for varmt. Men på samme måde kan kroppen lukke molekyler fra sæbe, creme og parfume ind igennem vores hud.

Vil man styrke sin krop optimalt, bør creme, sæbe og kosmetik altså indeholde lige så lidt miljøfarlige, hormonforstyrrende, kræft- eller allergifremkaldende kemikalier, som den mad vi spiser, men det gør det langtfra.

Cocktaileffekten

Med fare for at ødelægge dit gode humør, bringer jeg også lige begrebet “cocktaileffekt” på banen.

Et enkelt kemikalie i en creme kan være harmløst i sig selv, men bliver det blandet med et andet, kan kombinationen pludselig skabe en hormonforstyrrende effekt. Dette fænomen kaldes cocktaileffekten. Der er mange indholdsstoffer i plejeprodukter, så det er svært, at overskue om der er cocktail effekt “på spil” i de produkter vi køber.

Kemiluppen, en fantastisk app 🙂

Heldigvis er der hjælp at hente.

Jeg har fundet en fantastisk app til telefonen, som er gratis. Det er Forbrugerrådet Tænk, som har lavet appen, der kan scanne dine plejeprodukter for farlig kemi.

Går du igang, tror jeg du vil blive overrasket over hvor mange produkter, som indeholder kedelig kemi. Men prøv alligevel!

Læs mere om appen her.

Sådan bruger du appen

  • Hent appen “Kemiluppen” i Appstore
  • Vælg “Søg/Scan øverst i den menu, som er oppe i venstre hjørne
  • Tryk øverst i venstre side på den lille grønne ramme, hvor der står “scan” neden under,
  • Tag dit produkt og vend stregkoden opad
  • Hold den firkantede grønne ramme hen over produktet, så den røde stribe rammer stregkoden på dit produkt
  • Efter få sekunder modtager du en vurdering af kemien i dit produkt.

Hvad betyder resultatet

Dit plejeprodukt bliver straks vurderet ud fra 3 kategorier

  • Det bedste er en grøn kolbe med et A, hvis dit produkt er ok og ikke indeholder problematiske stoffer
  • En sort kolbe med et B, hvis der er enkelte stoffer i produktet, som du skal være opmærksom på
  • Det værste er en sort kolbe med et C, hvis produktet indeholder flere omdiskuterede eller problematiske kemikalier.

Gode produkter

Det meste af mit make up er fra Nilens jord. Hvad sæbe og plejeprodukter angår, er jeg glad for Änglemark Dermacare, som er billigt og nemt at købe, fordi det sælges i Brugsen, Fakta og Kvikly. Til min hud i ansigtet bruger jeg La Roche-Posay, de har både en rigtig god dagcreme, natcreme, øjencreme og solcreme. Cremerne kan fx. købes hos apoteket og bestilles online

Jeg ved at Nilens Jord for ikke så lang tid siden lancerede en del ansigtspleje produkter, som jeg endnu ikke har prøvet. Det må jeg snart få gjort. Jeg kan nemlig se i Forbrugerrådets kemi app, at Nilens Jord kun har grønne kolber med A på deres produkter 🙂

Hvem laver mon den bedste hårbalsam?

Det eneste jeg stadigvæk har svært ved at finde, er en ordentlig hårbalsam. Jeg har prøvet mange, men har stadigvæk ikke fundet den rigtige. Min frisør har en balsam, som gør noget fantastisk ved håret, men desværre får en kulsort kolbe med et stort C, fordi der er flere usunde kemikalier i.

Måske kender du til en hårbalsam eller andre gode plejeprodukter, som virker godt og samtidig kan tåle at blive testet i kemiluppen? Giv gerne dit gode tip videre i kommentarfeltet herunder.

Du er også velkommen til at like, hvis du kunne bruge dette indlæg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.