Idag måtte jeg lave disse skønne muffins. De kan holde sig friske i 2 dage. Dem jeg ikke spiser i dag fryser jeg alligevel ned. Så kan jeg snuppe en muffin med på farten eller når sulten melder sig efter arbejde i løbet af ugen.
Opskriften indeholder masser af gurkemeje, som virker antiinflammatorisk og giver en smuk gylden farve til de fine muffins.
Opskrift
Opskriften giver 12 muffins
Samlet tilberedningstid 50 min.
Tid i ovnen 25 min. ved 200 °
Ingredienser
Tørre:
- 100 g valnødder
- 100 g boghvedemel og 2 spsk. kartoffelmel (kan byttes ud med 100 g hvedemel)
- 100 g havregryn
- 1 spsk gurkemeje
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk natron
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Våde:
- 6 bløde dadler
- 2 modne bananer
- 1 1/2 dl yoghurt naturel
- 3/4 dl olivenolie
- 3 æg
- 150 g blåbær, hindbær, ribs eller brombær (friske eller frosne)
Topping:
- 60 havregryn
- 2 spsk kokosolie
- 2 spsk honning
Sådan gør du:
- Opvarm ovnen til 200 °
- Blend havregryn og valnødder til det ligner groft mel i en foodprocessor
- Hæld blandingen i en skål sammen med de andre tørre ingredienser, rør godt rundt og afslut med at lave en fordybning i midten af massen
- Fjern sten i dadlerne og findel dem i foodprocessoren
- Skræl bananerne og kom dem i foodprocessoren sammen med yoghurt, olivenolie og æg. Kør til massen er glat.
- Kom massen sammen med bær i fordybningen i de tørre ingredienser og vend det hele forsigtigt sammen med en dejskraber – pas på ikke at vende for meget.
- Lav nu topping ved at opvarme kokosolie i en lille gryde.
- Tilsæt havregryn og honning og rør godt rundt, hvorefter gryden stilles til side.
- Smør muffinforme med lidt olie og kom dejen heri
- Kom ca. 1 spiseskefuld topping på hver muffin og bag dem nu 25 min. i ovnen ved 200°