Morgenmad

Min bedste bananpandekage

For nogle uger siden lykkedes det mig endelig, at lave en lækker opskrift på bananpandekage, der ikke smuldrer, når den skal vendes på panden.

Bananpandekagen indeholder bl.a. 1 spiseskefuld chiafrø, der giver et lækkert sprødt knas og masser af sundhed.

Morgenmad på en typisk hverdag.

Siden sommer ferien sluttede, har denne pandekage været et fast indslag på mit morgenprogram. Når pandekagen snurrer på komfuret, spreder den en skøn duft i køkkenet og inden jeg ser mig om, kan jeg nyde en nybagt og MEGET mættende pandekage med friske bær og lidt græsk yoghurt på toppen.

En super start på dagen, der giver energi og som jeg kun kan anbefale dig, at prøve kræfter med.

Opskrift på lækker bananpandekage

1 stor pandekage eller 2 små

Ingredienser

  • 1 stk stor, moden og moset banan
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 spsk kokosmel
  • 1/2 dl grovvalsede havregryn
  • 1 æg
  • 1 spsk rapsolie

Sådan gør du

  • Alle ingredienser røres sammen i en skål.
  • Varm panden godt op. Kom rapsolie på panden og hæld herefter dejen ud over.
  • Skru ned for panden til middel varme.
  • Når pandekagen er gylden/mørkebrun i bunden vendes den forsigtigt om.
  • Pandekagen steger videre ved middel temperatur, indtil den anden side også er gylden/mørkebrun. Hold godt øje, pandekagen kan hurtigt brænde på.
  • Før servering toppes der med forskellige bær og evt. en klat græsk yoghurt.

Det sunde tip

Jeg bruger også chiafrø i hjemmelavede myslibarer, kold grød og desserter.

Som med mange andre super fødevarer, er der grænser for, hvor meget vi bør spise -det gælder også af chiafrø.

Den Europæiske fødevaremyndighed anbefaler, at vi max. spiser 15 gram chiafrø dagligt, hvilket svarer til ca. 1 1/2 spiseskefuld.

Men åhhh altså, hvilke 1 1/2 spiseskefuld ❤️. Chiafrø indeholder både de antiinflammatoriske omega- 3 fedtsyrer, protein, calcium og magnesium. Det er alle vigtige stoffer for sundheden -især ved gigt.

Har du kommentarer eller forslag til topping, så skriv endelig og giv dine ideer videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.