Blog, Oplevelser

Sommer i Paris

Denne sommer i Paris blev første gang vi lejede en bolig gennem airbnb. Jeg var noget spændt, men alt gik fint og det var faktisk ret hyggeligt, at bo i et originalt pariser hjem.

Vi boede i 11. arrondissement, der ligger tæt på Bastille pladsen. Ved første blik virkede kvarteret lige lovlig stille og var det ikke fordi vi skulle bo der i en hel uge, var der slet ikke liv og butikker nok.

Efterhånden som dagene gik, fik vi øje på kvarterets charme, de bedste restauranter og gode butikker. Faktisk endte vi med, at holde af rigtig meget af de rolige omgivelser uden det samme mylder af turister, som man ellers er omgivet af i Paris.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Marked-1.jpg

Onsdag og lørdag fra kl 07.00 -14.30 er der marked på Boulevard de Charonne. Der sælges frisk frugt og grønt, fisk, oliven, ost, brød og billigt tøj. Der er også et par boder, der tilbereder nylavede crepes og andre små retter.

Hvad lavede vi?

Med to store drenge i familien har vi forskellige ønsker til feriens indehold. For at få variation og god feriestemning havde vi på forhånd lavet en aftale om at vi her i sær skulle planlægge et arrangement. Ud over bestemte butikker og en hel masse skønne cafeer, blev det således til et besøg på Louvre, Versailles, Montmatre, Sacre Coeur og sejltur op ad Seienen.

Belært af erfaring ved jeg, at fødderne kan blive udfordret af de mange kilometers gang på storbyferien.

Selv om der ofte er mange cafeer, hvor man kan få sig et tiltrængt hvil, har jeg lært, at forberede mig grundigt, hvilket du kan læse mere om her. Også denne gang var forberedelserne det hele værd.

På trods af mine lidt sarte fødder, skilte jeg mig ikke synderligt ud fra resten af familien og kunne klare de samme distancer. Dog sendte jeg ind imellem kærlige tanker til de mange løbehjul, der står placeret rundt i byen.

Jeg lejede dog ikke et løbehjul denne gang., Byens trafik er simpelthen lidt for hektisk til en ikke øvet som jeg.

Prøv en sejltur op ad Seienen

sejlturen op ad Seinen fik vi både velkomstdrink, vin og middag serveret. Det var en fantastisk tur, som jeg virkelig kan anbefale. Tre retters menuen ombord var dog ikke noget, at råbe hurra for. Men det var hyggeligt, at sidde til bords, imens mine lidt trætte ben fik en tiltrængt pause og oplevelserne passerede forbi.

Montmartre og Sacre Coeur var også på programmet.

Jeg havde fået anbefalet, at spise medbragte baguettes og drikke rødvin på den lange, smukke trappe op mod Sacre Coeur -skøn ide😀

Der var dog lidt for varmt, så det må vente til en anden gang. Jeg kan sagtens forestille mig, hvor idyllisk det må være, ved en solnedgang over Paris senere på året.

Imponerende Versailles

Grand Trianon

Solkongen Ludvig 14. slot. Det er ganske enkelt et imponerende sted. Heldigvis havde vi købt billetter hjemmefra. Og i modsætning til vores besøg på Louvre, var der check på tingene ved Versailles. Med en tidsbestemt billet gik vi lige forbi den lange lange kø.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er 10D8F5F6-BBB3-4EF7-8D46-976E86DB4F91.jpeg

Europas shopping mekka

Paris byder på modeforretninger så mange, at jeg næppe forstår der kan være kunder nok til dem alle. Vi besøgte kun en brøkdel, men fik alligevel oplevelser af forretninger med tøj, blomster, macarons og køkken udstyr så englene synger.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er butik.jpg

Hjemme igen glæder jeg mig allerede til næste gang jeg skal besøge Paris❤️

Hvad mon du har lavet i denne ferie?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.