Blog, Morgenmad, opskrifter

Opskrift på hjemmelavet granola

Opskrift på hjemmelavet granola –Her er en opskrift på hjemmelavet mysli fuld af sunde flerumættede fedtsyrer, antioxidanter og proteiner. Spiser du den på A-38 får du også sunde mælkesyrebakterier af forskellig slags. Mælkesyrebakterier hjælper til, at holde både tarm og immunforsvar sundt.

For mig kræver det planlægning at leve sundt.

Næsten hver weekend laver jeg en stor portion granola og opbevarer på glas. Derudover renser og skærer jeg en masse grønt, der kommes i opbevaringsbokse og sættes på køl. På den måde sparer jeg tid i hverdagen og gør det nemt, at få spist de sunde sager.

Måske jeg kan inspirere?

Her får du i hvert fald opskriften på min hjemmelavede granola, som jeg sammen med bær kommer oven på min A-38.

Opskrift på hjemmelavet granola

Ingredienser

200 g groft hakkede mandler

50 g hakket mørk chokolade min. 70 %

2 dl grovvalsede havregryn ( finvalsede kan også bruges)

1/2 dl græskarkerner

Sådan gør du

 1. Rist de hakkede mandler, græskarkerner og havregryn ved middel til høj temperatur. Når mandlerne er let gyldne har blandingen fået nok. Vær hele tiden opmærksom, da mandlerne pludselig tager farve og let kan brænde på.
 2. Bred et stykke folie ud på køkkenbordet og lad blandingen køle helt af.
 3. Drys den hakkede chokolade over blandingen. Kom det hele på opbevaringsglas, der kan lukkes helt tæt og opbevar herefter din mysli i et mørkt køkkenskab.

Det gode tip

Din granola skal være helt afkølet før du pakker den væk, på den måde kan den holde sig i flere uger. Opbevar herefter din granola i et glas med tæt låg. På den måde er du sikker på, at der ikke optages skadelige og hormonforstyrrende stoffer i maden. Det diskuteres stadigvæk om dette sker ved brug af opbevaringsbokse lavet af plastic.

Opbevar granolaen mørkt. De sunde fedtsyrer i mandlerne forandrer sig, når de udsættes for sollys. Fedtsyrerne vil hurtigere harske og gå fra at være sunde fedtsyrer til usunde.

God fornøjelse❤️

2 thoughts on “Opskrift på hjemmelavet granola

  1. Hej Karina
   Tusind tak for dit spørgsmål
   Det er måske lidt svært at svare på, men jeg prøver alligevel.
   Mængden svarer til det du ser i det store glas på billedet.
   Jeg laver sådan en portion hver søndag. Min mand og jeg får den spist hen over en uge. Min mand spiser af den i hverdagene og jeg spiser af den hver anden dag, så alt i alt svarer det vel til 8-9 portioner.
   Vil du gerne have myslien til at strække lidt længere kan du sagtens tilføje 1-2 dl ekstra havregryn.
   Jeg håber du kan bruge mit svar.
   ❤️ Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.