Blog, opskrifter, Salater

Min søsters sunde salat

For et par uger siden serverede min søster denne skønne salat til hendes fødselsdagsarrangement.

Jeg måtte selvfølgelig dele det smukke syn og tog derfor et billede af salaten, som jeg postede på min instagramprofil. Sikke en respons!

Rigtig mange synes godt om billedet, så i denne uge deler jeg opskriften her på bloggen.

Jeg har selv tænkt mig at servere salaten til en af påskens frokoster, de flotte farver spiller nemlig fint sammen med et smukt pyntet påskebord.

Salat med antiinflammatoriske ingredienser

Salaten indeholder antiinflammatoriske ingredienser som koriander, persille, rucola salat og avocado🥑. Herudover quinoa, der er fuld af både protein og omega 3 fedtsyrer.

Salaten er det perfekte bud på gigtvenlig mad.

Den mætter godt og kan serveres som tilbehør til laks eller anden fisk.

Spis den også som en skøn hovedret evt. med hummus til 🙂

Opskrift på Søsters sunde salat

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

  • 2 store rødbeder (skrællet og i tern)
  • 1 stor sødekartoffel (skrællet og i tern)
  • 3 gulerødder (skrællet og i skiver)
  • 1 squash (i mundrette tern)
  • 3 avocado (skrællet og i halve skiver)
  • 65 g rucola
  • 250 g cherrytomater (i halve)
  • 250 g quinoa, gerne den sorte quinoa
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt persille, gerne bredbladet persille
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Sæt vand over til quinoa, fx. i en elkedel. Skyl imens quinoaen i koldt vand.
  • Kom quinoaen i gryde. Overhæld med 5 dl kogende vand og tilsæt salt. Kog under låg i 10 minutter. Lad herefter quinoaen trække i 5 minutter under låg. Hvis der er overskydende vand i gryden hældes det fra. Vend til sidst en smule olivenolie i quinoaen.
  • Vend hhv. rødbeder, sødekartoffel, gulerødder og
    squash i olivenolie, men hver for sig! Læg et stykke bagepapir på en bageplade og bred herefter squash og rodfrugter ud hver hver sit sted på bagepapiret. Drys rødbeder og gulerødder med basilikum. Drys sødekartofler og squash med oregano. Steg det hele 20 minutter i ovnen, til det er al dente. (altså stadig med “bid i”)
  • Arranger quinoa, squash, rødbeder, gulerødder, cherrytomater, søde kartofler og rucolasalat i hver sin bane på et stort smukt fad. Til sidst lægges avocadoskiver, persille og koriander på tværs af hele balladen i lange baner. (se billedet)

Kunne du lide opskriften?

Få mere inspiration på min Instagram profil, se her:

2 thoughts on “Min søsters sunde salat

    1. Hej Huseyin
      Det glæder mig at du kan bruge opskriften og håber du vil nyde retten. Skriv endelig, hvis du har spørgsmål eller vil fortælle, hvad du synes om smagen.
      Ha en god fredag
      Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.