opskrifter, Sundt sødt

Kransekage uden sukker

En af de forberedelser jeg har taget hul på i dag er kransekage uden sukker. Den får du opskriften på herunder.

Kransekagen er uden sukker og derfor sødet med dadler og pyntet med mørk chokolade, der indeholder gode sundhedsfremmende sager.

Har du en minihakker eller en god blender er dejen hurtigt lavet. Du kan dog også købe mandelmel og finhakke dadlerne med en urtekniv.

Opskrift på kransekage uden sukker

8 stk

Ingredienser

 • 100 g mandelmel eller smuttede mandler, hakket til fint mel i en minihakker
 • 4 Medaljul dadler (eller alm. tørrede dadler udblødt 5 min i varmt kogt vand)
 • 1/2 spsk. æggehvide

Pynt

 • 25 g smeltet mørk chokolade, min. 70 % cacaoindhold
 • Tilberedning
 1. Blend mandlerne til fint mel i en minihakker eller blender.
 2. Tilsæt dadler og kør til massen er ensartet.
 3. Saml og ælt massen med æggehvide, tilsæt evt. ekstra ved behov for at dejen kan samle sig.
 4. Hæld dejen ud i en lang tyk stribe på et stykke bagepapir.
 5. Tryk dejen sammen og rul den til en to fingrer tyk pølse, gør det evt. ved at folde bagepapiret hen over dejen og tryk herefter dejen sammen til en pølse.
 6. Skær kransekagen ud i 8 stykker og tryk dem let sammen i toppen så der dannes en blød trekant.
 7. Bag kransekagerne i 8-9 minutter ved 185 grader varmluft. Kagerne skal helst være bløde, men med en gylden let sprød overflade, når du tager dem ud af ovnen. Når de køler af vil de bliver mere faste.
 8. Pynt med smeltet chokolade når kransekagestykkerne er afkølet.

Godt nytår og farvel til det gamle

Kære alle læsere af bloggen.

Jeg vil gerne ønske jer et rigtig godt nytår og sige jer tak for det gamle.

Her er der travlt i både hus og køkken som vanligt.

I morgen skal vi selvfølgelig have god nytårs mad med alt hvad dertil hører. Derudover fylder vores ældste søn 22, som vi markerer ved at spise god morgenmad sammen med ham og kæresten.

Det har været et vildt 2020. Jeg har besluttet ikke at lade det negative fylde, så den sygdom, der med rette har fyldt det sidste år, får ikke meget plads her.

Til gengæld vil jeg se tilbage på alt det gode, der er sket med Gigt og Livsstil.

Foredrag i Roskilde

Jeg startede det nye år ud med, at holde mit første foredrag for publikum i samarbejde med Precht event. Det skete i januar i Roskilde.

Til trods for at jeg har 20 års undervisningserfaring og er rutineret i, at tale for mange mennesker, var jeg noget mere nervøs op til foredraget end jeg havde regnet med. Jeg tror det var fordi at der var noget helt andet på spil her. Det var jo min egen historie med gigt jeg havde på hjerte og som jeg brænder så meget for at dele med andre. derudover havde publikum både betalt og sat tid af til at bruge en aften i selskab med mig.

Heldigvis gik det over alt forventning og det var en kæmpe fornøjelse, at møde mange af mine følgere på de sociale medier og svare på deres spørgsmål.

Youtubekanal og IGTV

Senere på året fik jeg åbnet min Youtubekanal og en IGTV konto. Det var interessant at komme i gang med og sjovt at have kanaler, hvor jeg nu lægger videoer ud en gang i mellem. Det er forskelligt, hvad de indeholder. Det varierer lige fra videoer om gluten og protein til madpakker og palmekål.

Antiinflammatorisk kost guide

2019 bød også på udvikling, tryk og salg af guiden Antiinflammatorisk kost. Det har været en stor succes og jeg har fundet en kæmpe glæde i at udvikle den slags. Der kommer helt sikkert flere små bøger i 2021.

Det tog lidt tid før jeg fik styr på logistik og forsendelser, men takket være gode tilbagemeldinger og forslag fra nogle af køberne, så er der nu også helt styr på den sag.

Webshop

I august gik en af mine drømme i opfyldelse med åbning af webshoppen, hvorfra jeg nu sælger min guide, kostforløb og samtaler om det gode liv med gigt. Min plan er at der skal komme endnu flere produkter i løbet af 2021.

Logo

Ingen webshop uden et logo. I september blev det tid. De første indtægter for salg af produkter på webshoppen gik derfor til køb af Gigt ogLivsstils nye logo. Det blev skønne Selina Mandahl fra Designmageriet, som stod for at lave et logo jeg synes rammer det Gigt og Livsstil står for helt perfekt, nemlig balance, naturlighed og sundhed.

Live på Instagram

Der skulle ske noget i september. Måske var det den gode start på webshoppen og det nye flotte logo, der gav mig modet til at gå live på Instagram. Det kan også have været de mange nye følgere, der var kommet til min Instagramprofil i løbet af sommeren.

Det har været sjovt, at gå live på Instagram. At tale direkte til mine følgere med både lyd og livebilleder på er noget helt særligt. Samtidig er der blevet stillet gode spørgsmål som har været dejligt at kunne svare direkte på.

Det er ikke blevet til mere end 4-5 lives, men planen er at afholde nogle flere her i starten af januar. De kommer til at indeholde basisviden om antiinflammatorisk kost, så følger du mig ikke allerede på Instagram, skal det måske være anledningen? I så fald kan du følge mig ved at klikke her og trykke “følg”.

Rigtig godt nytår

Pyha, når jeg sidder her og ser tilbage på det forgangne år, synes jeg nu nok der er sket en del. Det har været fantastisk og jeg er fuld af gå på mod på at udvikle endnu mere i arbejdet med min mission om, at dele min viden og hjælpe andre til mindre inflammation og færre gigtsmerter gennem antiinflammatorisk kost og livsstil.

Jeg er helt sikker på, at 2021 bringer nye spændende ting med sig. Jeg ved endnu ikke helt ved hvad bliver, men det skal nok blive godt. Et er helt sikkert, jeg glæder mig.

Til sidst en kæmpe tak til dig for at følge bloggen her.

Jeg vil ønske dig et skønt og dejligt 2021 med mange dejlige oplevelser, masser af sundhed og velvære.

De kærligste hilsner

Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.