Morgenmad

Bananpandekage

Denne bananpandekage elsker jeg at spise i weekenden hvor der er ekstra godt tid til at hygge sig over morgenmaden.

Der findes flere opskrifter på banankager, det er nemlig et godt alternativ til morgenbrød.

De her bananpandekager er dog både uden hvedemel og gluten.

Grunden til at du bør prøve netop denne dejlige sag ligger i tilbehøret.

Den bløde pandekage spiller nemlig rigtig godt sammen med de knasende mandler og syrlige passionsfrugtkerner. Nå ja, og nu hvor vi er ved knaseriet, så hjælper chiafrø i pandekagedejen også til den gode oplevelse.

Prøv den og lad mig endelig høre hvad du synes ved at efterlade en kommentar 🙂

Opskrift på bananpandekage

1 person

Ingredienser:

  • 1 stk stor, moden og moset banan
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 spsk kokosmel
  • 1/2 dl grovvalsede havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker eller korn fra 1/4 vaniljestang
  • 1 spsk kokos- eller rapsolie til at stege i

Topping:

  • 1 passionsfrugt, halveret
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 spsk. mørk chokolade 70 %, grofthakket
  • 5 mandler, grofthakket

Tilberedning:

  • Alle ingredienserne til bananpandekagen røres sammen i en skål
  • Var en pande op til høj varme og kom fedtstof på. Skru ned til middel varme
  • Kom al dejen på panden og steg
  • Pandekagen vendes når bunden er gylden i bunden og fast nok til at vende. Læg evt. en mindre tallerken oven på pandekagen og vend hele balladen, så pandekagen havner på tallerkenen. Herefter kan du lade pandekagen glide tilbage på panden, så den kan stege videre på modsatte side.
  • Steg videre ved middel temperatur indtil den anden side også er gylden/mørkebrun.
  • Top til sidst den færdige pandekage med forskellige bær, chokolade og hakkede mandler. Server også gerne en halveret passionsfrugt til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.