Frokost og aftensmad

Fishcakes med ristet grønt og peanutbutter sauce

I dag får du en skøn opskrift på fishcakes med ristet grønt og peanutbutter sauce. En lækker ret med masser af smag og en sammensætning, som man ikke ser så ofte. Personligt er jeg vild med det sprødstegte grønkål 🙂

Fishcakes med ristet grønt og peanutbutter sauce

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

  • 2 små broccoli (I store buketter. Stokken skrællet og skåret i skiver)
  • 1 pose grønkål (Skyllet godt, ribbet fra stænglen og revet i mundrette stykker)

Peanutbutter sauce

  • 1 spsk soja
  • Saft af en halv citron
  • 2 spsk. vand
  • 1dl usødet peanutbutter
  • evt. lidt revet hvidløg og ingefær

Fiskedeller

  • 500 g torsk (hakket i foodprocessor)
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 2-3 spsk. sesamfrø (ristede på tør pande)
  • 3-4 spsk. ingefær (fintrevet eller hakket)
  • Sød rød chili (hakket)
  • 1 dl koriander
  • 2 spsk. olivenolie (til stegning)

Sådan gør du

  • Rør peanutbutter med soja, citron og vand til en jævn sauce. Kan du godt lide power på, så smag til med hvidløg og ingefær.
  • Rør en fars sammen af den hakkede torsk med, salt og æg. Tilsæt ingefær og chili og rør det hele godt sammen. Hvis du har tid, så lad gerne farsen hvile på køl i en halv time.
  • Kom lidt olie på en pande, kom broccolibuketterne på og steg et par minutter ved høj varme. Hæld broccolien af panden.
  • Kom ny olivenolie på panden og steg nu grønkålen hårdt i ca. 2 minutter på hver side. Tryk gerne grønkålen ned mod panden imens den steger.
  • Drys salt over, vend rundt på panden og kom på fad.
  • Form små fishcakes af farsen og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde. 
  • Anret fishcakes, stegt broccoli og grønkål på en tallerken. Dryp lidt peanutbutter sovs over eller server den til retten som dip.

To stærke antiinflammatoriske ingredienser

Opskriften på fishcakes med ristet grønt og peanutbutter sauce indeholder både broccoli og grønkål. Begge grøntsager tilhører slægten korsblomstrede planter, ligesom bl.a. hvidkål, rødkål, kinakål, rosenkål, majroe og raps. Korsblomstrede planter er noget af det bedste, du kan bruge til, at styrke din sundhed og bekæmpe sygdom. Planterne bidrager med en lang række vitaminer og mineraler. Derudover er de noget af det bedste, du kan give de gavnlige mikrober, som der findes milioner af i din tarm og som døgnet rundt kæmper for at holde dig så sund, stærk og rask som muligt.

Mere inspiration til antiinflammatorisk kost?

guide antiinflammatorisk kost

Se mere om Antiinflammatorisk kost guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.