Blog, opskrifter, Sundt sødt

Bedste antiinflammatoriske jule muffins

Åhhh december……julemåneden er i gang og jeg nyder den, så i dag får du opskriften på mine bedste antiinflammatoriske jule muffins.

I går havde vi besøg af den ældste generation i familien til æbleskiver og gløgg. Som et antiinflammatorisk alternativ til æbleskiver bagte jeg mine bedste antiinflammatoriske jule muffins med kanel og æble. De er nemme at lave og der dufter herligt af julekrydderier i køkkenet, når de bages. Jeg kan kun anbefale at du prøver dem.

I år gør jeg mig ekstra umage med, at få de bedste stunder ud af julen.

Jeg stopper op, nyder pynten, den gode stemning, de smukke lys og ikke mindst samværet med venner og familie.

Forleden var jeg forbi et stort center og blev et øjeblik optaget af, hvordan centrets juleudstilling satte gang i en lille drengs fantasiverden om dyr, nisser og den magiske jul. Jeg var så heldig, at drengen satte ord på sin begejstring og sikke historier der udfoldede sig.

Små stjernestunder som denne er med til at gøre dette års december noget særligt.

Opskrift på mine bedste antiinflammatoriske jule muffins med kanel og æble

12 stk

Ingredienser

250 g mandelmel eller 250 g mandler (lad gerne den brune hinde blive) malet til fint mandelmel i en minihakker

2 æg

8 dadler (hakket i små tern)

2 æbler (skrællet og revet groft)

2 tsk kanel

1 tsk natron

50 g mørk chokolade min. 70 % cacaoindhold

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vend mandelmel godt med natron og kanel.
  • Kom herefter dadler, æble, og æg i blandingen og rør godt rundt. 
  • Kom dejen i muffins forme og bag i 20 minutter.
  • Smelt den mørke chokolade og kom den i kræmmerhus lavet af bagepapir eller i en sprøjtepose.
  • Når kagerne er kølet af, kan du lave fine snirkler på kagerne.

Kan du bruge inspirationen mine bedste antiinflammatoriske jule muffins med kanel og æble, så like og del. Skriv også gerne en kommentar til, hvad du synes om mine muffins, hvis du kaster dig ud i at bage.

Skriv endelig en kommentar, når du har prøvet opskriften. Det vil gøre mig så glad😀

Husk endelig også at dele og like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.