Salat med grønkål.
YES, SÅ ER DET ENDELIG SÆSON FOR GRØNKÅL
Planten er blevet til gennem sommerhalvårets mange timer med sol og varme.
Lige nu står den derude i køkkenhaver og på markerne. Rank er den og tæt pakket med vitaminer, mineraler, fytonutrienter, fibre og den flotteste dybe grønne farve. Masser af sundhed til at styrke og hjælpe os godt gennem de mørke og kolde måneder vi har i vente.
Vidste du i øvrigt at grønkål indeholder mere calcium end mælk ?
Salaten du her får opskriften på strutter af sundhed og kan serveres til det meste. Den er nem at lave, så her får du opskriften.
Salat med grønkål
Opskrift til 2-3 personer
150 g fint snittet grønkål
1 rød peberfrugt i små tern
1 forårsløg snittet i små stykker
1 dl cashewnødder
1/2 dl olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1/2 tsk dijonsennep (gerne Maille Dijon Originale)
1 tsk flagesalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skyl og klargør dine grøntsager. Vend grøntsagerne sammen i en serveringsskål. Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, dijonsennep, salt og peber. Kom dressingen over salaten og vend salaten, så dressingen fordeler sig. Rist cashewnødder på en varm pande til de begynder af dufte og bliver gyldne. Lad nødderne køle af og hak dem derefter groft. Drys cashewnødder over salaten og server.
! Værd at vide ved autoimmun sygdom:
Peberfrugt kan erstattes med æble i tern.
Peberfrugt tilhører nemlig botanisk set natskyggefamilien der indeholder alkaloider. Der er ikke meget evidens (der ikke er lavet mange studier), men mange med autoimmun sygdom oplever at få det bedre, hvis de undgår fx. kartofler, aubergine, peberfrugt og tomater, der alle er fra natskyggefamilien. Prøv eventuelt 6 uger uden og mærk efter om du oplever forskel.