Sundt sødt

JORDBÆR MED MØRK CHOKOLADE

Hjemme hos os er de her jordbær med mørk chokolade og hakkede mandler en klassiker hvert forår og sommer.

Nu er jordbærsæsonen er ved at gå på hæld, men du kan lige nå at købe danske jordbær, så du kan lave de lækre jordbær med mørk chokolade og mandler.

For år tilbage besluttede jeg, at det var slut med at købe jordbær uden for sæsonen. Selv om jeg godt ved det, blev jeg alligevel altid skuffet over den vandede smag, når jeg lod mig friste til at købe udenlandske jordbær i februar.

Til gengæld tager jeg i dag revanche, når de danske jordbær er klar. Jeg har en aftale med mig selv om kun, at købe danske jordbær i sæson.

Jeg bruger dem i smoothies, til dessert, i salater, som topping på min morgengrød eller skyr, som eftermiddags- eller aftensnack på terressen eller som her dyppet i smeltet mørk chokolade og drysset med finthakkede mandler.

Med god samvittighed nyder jeg, at danske bær i sæson indeholder endnu flere vitaminer og antioxidanter, færre sprøjtemiddelrester (særligt de økologiske) og er langt mere miljøvenligt produceret og transporteret – det er ren win win.

Jordbær med mørk chokolade

Denne version af jordbær er oplagt til fødselsdage i juni og juli, bryllupsreception, stundentergilde, Sankt Hans eller blot en sund og lækker snack midt på eftermiddagen.

sommerhave

Opskrift på jordbær med mørk chokolade

jordbær med chokolade og mandeldrys
Ingredienser

1 bakke økologiske jordbær a´500 g

50 g mørk chokolade min. 70 % cacao

10-15 mandler, hakket

Sådan gør du

Skyl hurtigt jordbær i koldt vand, husk at lade den grønne top sidde på og afdryp herefter.

Dup evt. dine jordbær helt tørre med køkkenrulle.

Hak chokoladen i grove stykker og kom den i en glas eller plasticskål der kan tåle at komme i mikroovn ( OBS! Rosti skåle lavet af melamin er IKKE egnet)

Varm chokoladen i 30 sekunder og tag den ud af mikroovnen.

Rør grundigt i chokoladen.

Gentag processen til al chokoladen er smeltet. Vil du have den flotteste skinnende chokolade når den er blevet kold, så skal du bruge et sukker termometer, så du kan holde øje med temperaturen. Når chokoladen er 30 grader varm, skal du kun give 5 sekunder ad gangen i mikroovnen. Temperaturen skal ramme præcis 33-34 grader – bliver den over 34 så er det for meget og chokoladen vil miste sin glans.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet

Dyp jordbær i skålen med smeltet chokolade og læg det på bagepapiret

Drys hurtigt med lidt hakkede mandler

Selvpluk -en hyggelig sommeraktivitet

Har du tid og lyst er det en god sommeraktivitet at plukke jordbær selv. For et par år siden byggede min mand et par plantekasser hvor jeg i dag har jordbær, som jeg selv kan plukke lidt af.

Jordbær i plantekasse

Skal jeg bruge større mængder jordbær eller har lyst til en hygge tur ud i det danske sommerland, er Ventegodtgaard et af mine favoritsteder. På Ventegodtgaard i Ll. Skensved dyrkes økologiske jordbær. Derudover er der mulighed for at slappe af og nyde lidt kaffe, kage eller mad efter anstrengelserne med selvpluk og børnene hygge sig med at se på dyrene som går rundt.

Mere inspiration?

Antiinflammatorisk kost er min guide, som introducerer principperne i antiinflammatorisk kost. Her er lækre hverdagsopskrifter lavet af lækre råvarer, som findes i de fleste supermarkeder. Du finder også et par eksempler på sund og nærende kage og dessert, klik på billedet herunder og se mere

Antiinflammatorisk kost guide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.