Blog

Gode råd til Mortens and

Sådan nyder du Mortens and og undgår smerter næste morgen:

Mortens aftenmenuen er for mange et hyggeligt varsel om at julen er på vej. En aften med god mad og socialt samvær. Selvom and og gås giver mindre inflammation i kroppen end indmad, lam og kalvekød er andemenuen ofte en fed sag, der hurtigt kan vække inflammationsbålet i kroppen. Specielt hvis Mortens and indtages med kartofler, rigeligt med fed sovs og de søde brune kartofler.

Vær på forkant med situationen

Her får du mine råd til, hvordan du nyder den hyggelige tradition, men samtidig er på forkant af situationen og undgår at vågne med inflammation og smerter næste dag.

5 gode råd til at undgå smerter efter Mortens and

Når du spiser mættede fedtsyrer, der vejer tungt på den forkerte side af inflammationsvægtskålen, skal du sørge for, at få lagt noget på den gode side af vægtskålen for, at få balance. Læs hvad det kan være herunder:

I løbet af dagen:

Om aftenen:

….Og så lidt om Morten, der faktisk hed Martin

Det er altid rart lige at blive opdateret på, hvad historien er bag vores forskellige traditioner som f.eks. Mortens aften, så den får du her. Morten, der faktisk hed Martin, var efter sigende var en ydmyg munk? Modsat befolkningen ønskede Martin, som var meget vellidt, ikke at blive forfremmet til biskop og gemte sig derfor blandt gæs. Gæssene skræppede op og til Martins store fortrydelse, blev han opdaget og blev udnævn til biskop. Som hævn over gæssene opfordrede den ellers så venlige munk til, at hver familie en gang om året skulle spise gås.

Tiderne skrifter, mennesker tilpasser sig og gåsen er af praktiske årsager blevet byttet ud med and og på et tidspunkt var det faktisk kylling, som mange spiste.

Heldigvis er vi gode til at få det bedste ud af situationen og livet selvom der sker forandringer. Måske din Mortens aften tallerken også har forandret sig en smule i morgen? Jeg håber i hvert fald, at du nu har fået inspiration til, at få det bedste ud af Mortens aften og dagen efter.

Husk at du er meget velkommen til at dele, like eller kommentere på dette indlæg.

Rigtig god weekend og hyggelig Mortens aften

Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.