Her er mit forslag til en antiinflammatorisk nytår forret med laks.
Opskrift til 4 personer
- 1 Filet royal Færøsk laks 125 g (skåret i 8 stykker)
- 1/2 Agurk ((Den ene halvdel skåret i tern af 1 cm x1 cm. Den anden halvdel skrællet i lange, brede bånd med en kartoffelskræller, båndne skæres herefter skæres i lange strimler med en skarp kniv)
- 1/2 Squash (Skåret ligesom agurkestrimlerne)
- Et lille bundt radiser (Skåret i de tyndeste skiver du kan skære, brug evt. et mandolinjern)
- 1/2 dl lagereddike
- 1/2 spsk sukker
- 1/2 liter iskoldt vand
- 6 isterninger
- 1 lille glas lakserogn
- 12 små røde basilikumblade (kan undværes men er dekorative og smager skønt)
- 1/2 bundt dild (i små buketter til pynt)
- 1/2 bundt dild (finthakket)
- 2 spsk mayonnaise (hjemmerørt af rapsolie er optimalt)
- 2 spsk græsk yoghurt
Sådan gør du
Tilberedning af grøntsager
- Rør det iskolde vand, eddike og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt agurk, radiser og squash samt isterningerne.
- Stil straks skålen med grøntsagerne i køleskabet og lad dem stå her i mindst 2 timer.
Tilberedning af dildmayo:
- Blend eller rør mayonnaise, græsk yoghurt og dild godt sammen.
- Smag til med 1/2 tsk. salt og lidt peber.
Anretning:
- Afdryp grøntsagerne
- Kort før servering portionsanrettes 2 laksestykker på hver sin tallerken.
- Læg en teskefuld dildmayo på hvert laksestykke.
- Placer herefter lidt agurk oven på laksen, lidt radise og til sidst grøntsagsstrimler.
- Læg ca. 1 spsk lakserogn ved laksestykkerne (se billede).
- Pynt til sidst med lidt dild og røde basilikumblade.
Tip:
Rød basilikum finder jeg typisk i thaibutikker eller kinesiske købmandsforretninger. Filet royal Færøsk laks køber jeg hos Irma og velassorterede Coop butikker.
Så er den antiinflammatorisk nytår forret med laks klar til servering – rigtig god fornøjelse 🙂
Nytårstanker 2019
Året er ved at gå på hæld. Mørket udenfor omgiver os som en tung dyne det meste af døgnet og giver ro til refleksion. Snart er det tid til endnu en festaften.
Jeg håber du har haft nogle gode dage hen over julen. Selv har jeg tilbragt nogle intensive dage med familien, julefrokoster og inden året rinder ud, hele tre fødselsdage indenfor kun syv dage.
Der har været skøn mad på bordene, gode samtaler med mine nærmeste, grin, men også tristhed, idet vi igen i år har mistet et nært familiemedlem i december.
Det hele giver stof til eftertanke – Bruger jeg min tid rigtigt?, er jeg nok sammen med dem jeg holder allermest af? arbejder jeg med det rigtige? og gør jeg nok for at give min krop de bedste muligheder for at holde sig sund og rask?
Status for Gigtoglivsstil.dk
Bloggen er nu lidt over et år gammel og jeg elsker den. Den er så skøn at arbejde med og jeg er taknemlig hver gang jeg hører, at mine blogindlæg og opskrifter har inspireret eller er blevet afprøvet. Det samme gælder dialogen med mine følgere på Instagram og Facebook. Interessen for antiinflammatorisk kost er vokset eksplosivt det sidste år og det betyder meget for mig, at kunne sætte mit præg på debatten.
Når jeg gør status, kan jeg se, at mange har lyst til at følge med:
22.349 unikke besøgende har nu været forbi bloggen gigtoglivsstil.dk
Wow, det synes jeg er helt vildt!
Det forgangne år har også budt på min medvirken i Hjemmets særtillæg om antiinflammatorisk kost.
Jeg tilbyder nu kost- og livsstilsvejledning
Og onsdag den 29. januar 2020 skal jeg holde mit første foredrag om antiinflammatorisk kost. Det glæder jeg mig rigtig meget til.
Jeg har flere tiltag på vej og kan slet ikke vente til alt det nye der skal ske for gigtoglivsstil.dk i 2020.
En kæmpe tak
Til sidst vil jeg ønske dig et rigtig godt nytår og sige en KÆMPE TAK fordi du følger med. Jeg er så taknemmelig for hver og en der har lyst til at læse, kommentere, blive inspireret eller på anden vis får noget ud af det jeg skriver og viser.
På gensyn i 2020
Mange kærlige nytårs hilsner
🙂 Henriette