Tips og tricks

Hvordan kommer du i gang med antiinflammatorisk kost?

At ændre vaner er noget af det sværeste. Derfor kan en periode på “kun” syv dage være en god start. Syv dage som du har planlagt nøje, hvor du kæmper for at holde dig til de nye sunde vaner og hvor du efterfølgende ikke alene har det bedre, men også husker, at give dig selv en belønning for indsatsen.

Når nye vaner skal tillægges og du giver afsavn på gode sager, er det ligeledes rart, at kunne se frem til belønningen.

Foredrag om antiinflammatorisk kost

Og hvorfor skriver jeg så dette?

Jo ser du, onsdag aften i sidste uge var noget helt specielt.

I onsdags holdt jeg nemlig det første af en række foredrag omkring antiinflammatorisk kost. Der var en aften med fuldt hus i Roskilde og 2 timer, i sundhedens tegn. I dagene op til foredraget var jeg virkelig spændt. Hvem var deltagerne, hvad vidste de i forvejen og hvordan ville jeg blive taget imod?

Spændingen blev udløst og de to timer fløj afsted. Deltagerne viste sig at være utrolig veloplagte, engagerede og spørgelystne, jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre ved mit allerførste foredrag. Jeg fik indtryk af at flere af deltagerne faktisk er trofaste læsere på bloggen eller følgere på Facebook og Instagram. Det var virkelig en ekstra bonus for mig, at få sat nogle ansigter på og mødes med nogle af jer face to face.

Hvordan kommer du i gang med antiinflammatorisk kost ?

Ved foredraget var et af omdrejningspunkterne -hvordan kommer du i gang med antiinflammatorisk kost? og hvad man kan gøre for at holde ved. I den forbindelse lovede jeg, at lægge et evalueringsskema på bloggen snarest.

Tager du en syv dages prøveperiode med antiinflammatorisk kost kan et evalueringsskema, som du registrer i dagligt, nemlig hjælpe dig til at holde øje med udviklingen i din krop gennem perioden.

Evalueringsskemaet kommer som lovet her:

Evalueringsskema

DAG Sukkertrang Sult Ømhed/
smerter
Energi
niveau
Søvn
kvalitet
1          
2          
3          
4          
5          
6          
7          

Vægt på dag 1=_________________________________

Vægt på dag 7=_________________________________

Sikkertrang (1= Ingen rigtig sukkertrang, 10 Voldsom sukkertrang)

Sult (1 = Meget mæt. 10 = Voldsom sukkertrang)

Giv ligeledes karakterer for ømhed, søvn, energiniveau i kroppen.

Syv dages prøveperiode

Er du gået all in på antiinflammatorisk kost kan du typisk opleve hovedpine, træthed, luft i maven eller irritation de første 2-4 dage.

Men hold ud og bliv ved – også selv om det absolut ikke var det, du havde forventet i en uge, hvor du lever så sundt. Bare klø på, kroppen skal altid vænnes til noget nyt og er din krop vandt til mere sukker, salt og fedt er det ikke så mærkeligt, at den stadigvæk kalder på disse sager og at kroppen derfor reagerer.

Almindeligvis vil ubehaget aftage indenfor nogle få dage. Inden ugen er gået, er din krop nået virkelig langt. Det er også nu, du vil begynde at mærke energien og velværet bryde frem. Trætheden vil aftage og måske begynder du at sove bedre. Har du inflammation og ømhed i dine led, vil du typisk opleve bedring inden de syv dage er omme.

Efter de syv dage

Når du efter syv dage ser godt efter på dit udfyldte skema og samtidig mærker velværet i din krop, vil du formodentlig få lyst til at fortsætte den nye livsstil i endnu en periode.

Gør du det, så husk at stoppe op med jævne mellemrum og giv dig selv en belønning for dit gode arbejde.

2 thoughts on “Hvordan kommer du i gang med antiinflammatorisk kost?

    1. Hej Mette
      Tak for din kommentar. Det var en fejl, som jeg desværre ikke havde fået rettet, med linket.
      Med venlig hilsen Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.