Blog, opskrifter, Sundt sødt

Cacaokugler med peanuts

CACAOKUGLER MED PEANUTS -denne gang får du min opskrift på disse lækre snacks , de er søde uden hvidt sukker😋

I de sidste måneder har jeg koncentreret mig op indhold på min Instagramprofil og Facebookgruppe, der sker en helt masse ting og hvis du ikke allerede har set dem skulle du tage at give dem et kig.

I lidt over en uge har en hel masse følgere og jeg selv været igang med #sundaugust2020.

I en hel måned skal vi undgå sukker og alkohol og det er vi sammen om. Vi giver gode råd og opmuntrer.

Pyha, det er lidt hårdt oven på en lang sommer med lidt ekstra selvforkølelse, at undvære sukker. Men det går fremad og det er tiltrængt, for is, dejligt morgenbrød og lidt andet knas kunne mærkes i mine led. Heldigvis er jeg ovenpå igen, for mig hjælper det så utrolig meget, at spise antiinflammatorisk og især undgå sukker. Men der skal styr på den der sukkercrawing og det tager lidt tid.

Noget af det som hjælper mig, er de her cacaokugler med peanuts.

Desværre virker hverken dadler eller peanuts antiinflammatorisk, men ind i mellem er trangen efter sødt uimodståelig og så er kuglerne her alligevel et sundt alternativ til almindelig sukker, farvede vingummier og Marabou.

En kop te og et par stykker af dem her som sødt efter aftensmåltidet, og så får jeg stillet sukkertrangen resten af aftenen.

Prøv at se om det også virker for dig eller bare nyd de lækre cacaokugler med peanuts lige som de er.


Opskrift på lækre cacaokugler med peanuts

Cacaokugler

Ingredienser:

150 gram dadler uden sten

1 spsk. kokosolie

1 spsk. kakaopulver*

100 gram saltede peanuts

Sådan gør du:

  • Udblød dadlerne i i en skål med kogt vand, så det dækker dadlerne og lad stå 5 minutter.
  • Kom de øvrige ingredienser i en foodprocessor.
  • Hæld vandet fra dadlerne og kom dem med ned i foodprocessoren.
  • Kør det hele på foodprocessoren til det er findelt.
  • Tril dejen til små kugler. Stil dem på en tallerken, overdæk med film og stil på køl.
  • Dyp kuglerne i mørk chokolade min. 70 % cacaoindhold eller tril dem i cacao, finthakkede mandler eller peanuts.

Opbevar cacaokuglerne på køl.

_____________________________________________

Har du lyst til mere inspiration til sundt sødt, kan du se min opskrift på nem dessert med hindbær og pistaciekrokant her.

Det er en dessert jeg udviklede, da jeg skulle have mine to gamle folkeskoleveninder til middag.

I mange år var netop desserter en af mine udfordringer.

Hvordan kunne jeg få min antiinflammatoriske livsstil til at harmonere med gæstemiddage og traditionelle desserter?

Inspirationen har jeg primært fået af to andre veninder.

Begge har familie i andre lande end Danmark og de har berettet om en barndom uden særlig meget slik, men med masser af frisk frugt – også som som dessert. Jeg har ofte fået serveret frugtdesserter hos dem. Jeg er altid blevet lidt overrasket – både over selve desserten, fordi det har været anderledes, men også over, hvor let og frisk en følelse man har i maven efterfølgende.

Det er mærkeligt at se tilbage på nu. I starten da jeg serverede desserter, uden særlig meget mælkeprodukt eller sukker krævede det faktisk mod. Jeg vil altid gerne gøre det bedste for mine gæster og det har ikke været almindeligt for mig, at frugt i sig selv spiller hovedrollen i danske desserter.

Men det fungerer faktisk vældig fint. Den nemme dessert med hindbær og pistaciekrokant er en blød mellemting og en god start.

Jeg håber du er blevet inspireret.

Husk at du altid er velkommen til at skrive en kommentar eller et spørgsmål👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.