Blog, opskrifter, Sundt sødt

Bananbrød uden hvedemel

Her er opskriften på bananbrød uden tilsat hvedemel. Det lækre brød består af blendede havregryn, banan, en masse lækkert fyld og krydderiet gurkemeje. Gurkemejen sikrer at det ellers noget blege bananbrød får en fin gul farve. Gurkemeje har også en række sundhedsfremmende egenskaber, som du kan læse mere om i et andet blogindlæg.

Bananbrød uden hvedemel – en af mine favoritter

Mange oplever at antiinflammatorisk livsstil i starten tager ekstra tid og kan være svært at vænne sig til, fordi en del traditionelle madvarer udskiftes med andre. Her er det godt jo hurtigere man opdager de velsmagende erstatninger og finder gode rutiner som kan optimere tidsforbruget på madlavning og indkøb.

Her kommer bananbrødet ind i billedet. Jeg bruger det som en velsmagende erstatning for traditionelt franskbrød og kage. Bananbrød kan spises på mange tidspunkter. Som en del af et morgenmåltid, en sød afslutning på en frokost eller som mellemmåltid.

I forhold til optimering af tid, så har jeg en række nemme favoritter, som jeg laver hver uge. Det sparer tid når først jeg kan opskriften i hovedet og jeg behøver heller ikke tænke så meget over, hvad jeg skal spise eller handle ind.

Sødt som kage

Mange undrer sig måske når jeg foreslår, at spise bananbrødet som erstatning for kage. Men har man spist antiinflammatorisk kost over tid og minimeret sit indtag af slik og sukker så ændres smagssansen. Efter nogen tid vil traditionelt slik og kage opleves hvinende sødt for mange, hvorimod tørrede frugt og banan vil fungere fint som sødemiddel.

Se opskriften her:

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 3 bananer
  • 3 æg
  • 2 dl plantemælk (eller mælk)
  • 2 spsk grofthakket mørk chokolade min. 70 % kakaoindhold
  • 5 grofthakkede dadler
  • 5-7 grofthakkede pekannødder (valnødder kan også bruges)
  • 2 spsk rosiner (kan udelades)
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt

Instruktion

  1. Start med at blende havregryn, gurkemeje, bagepulver, vanilje og salt i en minihakker, blender eller foodprocessor til fint mel og kom det herefter i en røreskål.
blender havregryn
  1. Pisk eller blend æg og mælk godt sammen og vend det herefter godt sammen med melblandingen.
  2. Blend eller mos bananerne godt sammen og tilsæt dem til dejen sammen de resterende ingredienser med undtagelse af 1 spsk. chiafrø, som tilsidst drysses over dejen.
  1. Kom dejen i en aflang form beklædt med bagepapir og drys den sidste spiseskefuld chiafrø over dejen.

Lad dejen hvile i formen ca. 30 minutter. Tænd for ovnen når de første 20 minutter af hviletiden er gået.

Vent med at skære brødet i skiver til det er kølet godt af. På den måde forebygges det at brødet falder let sammen.

Bag bananbrødet i 45 minutter ved 180 grader almindelig ovnvarme.

Opbevaring

Bananbrødet holder let 4-5 dage hvis du, efter det er helt afkølet, opbevarer brødet i en frysepose i køleskab.

Du kan med fordel riste en skive af bananbrødet på din brødrister efter en dag eller to.

Det smager skønt 🙂

God fornøjelse med opskriften

Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.