Blog, Livsstil, Oplevelser, Uncategorized

Safari i Sydafrika

Indimellem må jeg lige knibe mig lidt i armen. Kan det virkelig være rigtigt, at jeg sidder her på safari i Sydafrika og med udsigt ind over verdens største og mest vildt rige big five reservat?

Lige så lang tid jeg holder øjne og ører åbne udfolder de største naturoplevelser sig for næsen af mig.

Før vandrede en stor elefant familie tungt forbi Nyati lodge hvor vi bor og imens imens ligger flodhestene stille i floden og observerer dovent.

Jeg har simpelthen den bedste udsigt til de mange dyr, der kommer forbi for at drikke vand eller bade i Olifants River.

Egentlig vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente, da planen om en tur på safari Sydafrika blev lagt.

Jeg er i den grad blevet overrasket og blæst bagover af de vilde oplevelser både på lodgen og på de mange ture.

Flyrejsen

Rejsen tog lidt over 24 timer (incl. diverse ventetider i forbindelse med mellemlandinger) fra afgang i Københavns Lufthavn til ankomst på Nyati safari lodge. Først 6 timer med fly fra København til Dubai. Bagefter 8 timers flyrejse videre til Johannesburg. Fra Johannesburg skulle vi med indenrigsfly til den lille lufthavn i Huedspruit og her fra ventede en køretur på ca. 2 timer til Nyati Safari Lodge inde i den afrikanske bush.

Safari lodgen

Godt trætte efter den lange rejse blev vi ved ankomst på lodgen modtaget af syngende medarbejdere med læskende velkomstdrinks. Vi blev indlogeret og så var det tid til lidt korte informationer og en let anretning oppe i hovedhuset.

En af informationerne var vigtigheden af at låse døre ind til huset og det må jeg sige, at der er brug for. Hver dag ved spisetid dukker nemlig både vervet aber og bavianer frem.

Først omkring husene og senere pludselig ved de opdækkede spiseborde på den store åbne terresse. Det er til stor overraskelse og morskab blandt gæsterne, når aberne i al ubemærkethed sniger sig op til bordene og lykkedes med, at snuppe en bolle fra bordet.

Eller som da en enkelt bavian, der var så ivrig for, at komme ind i vores hus, at den fik rykket den yderste dør med insektnet ind til huset af. Jeg må i sandhed sige at vi kommer tæt på de spændende dyr.

Game drive

Game drive

Game drive foregår i store åbne safaribiler med plads til 10 personer. En ranger styrer bilen og kører rundt på safariparkens smalle stier og efterhånden som der dukkede dyr frem fra bushen deler han rigeligt ud af viden om dyrene og deres liv i parken.

Man når ikke langt fra lodgen, før de flotte giraffer eller zebraer dukker op.

Det er et fantastisk syn og en kæmpe oplevelse, at se de store vilde dyr lige foran den åbne Jeep .

Den ene dag kan højdepunktet være 3 dovne hanløver som ligger midt på vejen, andre dage en ensom hanelefants stille gang mod aftensolen, to hvide næsehorn, en lille giraffamilie som roligt betragter os på få meters afstand, bøfler eller en løvefamilie med kun 3-4 uger gamle løveunger.

En enkelt dag fik det yngste familiemedlem i sidste øjeblik skreget stop inden jeepen styrede direkte ind i et gigantisk spin med en kæmpe sort edderkop i midten.

Bushwalk

Bushwalk er en af de andre fantastiske oplevelser på turen. Kort efter solopgang køres der med Jeep ud i bushen. Efter at være steget ud af bilen, skal man nu gå i en lang række, med maks. 1 meters afstand, efter den bevæbnede ranger. På turen læres der hel masse om tegn og spor efter dyrene og specielle planter og buske. Turen afsluttes med fælles morgenmad for både gæster og personale ude i bushen.

Ballontur

luftballonkurv

Der er mange gode oplevelser ud over game drives.

En enkelt nat stod min ældste søn og jeg op klokken 03 om natten for at køre mod en række frugtplantager. Herfra afgår der to luftballoner med mulighed for at se den smukke solopgang over sydafrika fra 2000 meters højde.

Jeg mangler næsten ord til at beskrive, hvor fantastisk den helt rolige oplevelse var.

På safari i Sydafrika med gigt

Det mest anstrengende på turen må være den lange flyrejse. Ellers vil jeg vove den påstand, at et safariophold på Nyatis lodge er en yderst spændende oplevelse og forholdsvis gigtvenlig, hvis man bor i et hus helt tæt på lodgens hovedbygning.

Du kan komme ind i alle huse uden at gå på trapper og den store pool ved hovedbygningen er også nem at komme ned i og op ad igen. Der er dejlig forplejning fra morgen til aften og så er der godt bestik i forhold til at skære maden ud.

En anden fordel er, at de helt store oplevelser kommer til dig. Dette gælder både når du bliver kørt rundt i bushen, ligger ved poolen eller sidder og spiser middag med udsigt til Olifants River og ind over Kruger nationalpark.

For nogle kan det måske blive en udfordring at komme ind og ud af Jeepen. En af de ældste personer i vores familie havde problemer med sine knæ og sad derfor forrest i bilen ved siden af rageren. Her var der kun et trin for at komme op i bilen, så det var det nemmeste. Men skulle det blive et problem er jeg overbevist om at det meget venlige personale kan hjælpe med at finde på en løsning.

Pakkeliste til safari i Sydafrika

Før afrejse havde jeg mange overvejelser omkring, hvad jeg skulle have med. Skal jeg afsted igen vil jeg sørge for at medbringe følgende:

 • Sandfarvet safarihat med bred skygge i et let materiale (jeg købte en god i Spejdersport)
 • Sandfarvet langærmet skjorte i let materiale og som har stropper og knapfunktion så den kan rulles op når det bliver varmt ( trods ihærdig søgen lykkedes det mig ikke at finde en god før afrejse, da de enten indeholdt insektbeskyttende allergifremkaldende kemi eller var for tykke. Heldigvis havde de nogle gode af slagsen i Nyatis egen shop på lodgen)
 • Sandfarvede og tynde bukser med zip off funktion ( jeg fandt i sidste øjeblik nogle i Spejdersport til en rimelig pris)
 • Vindjakke til kolde morgener og Game drive om aftenen
 • Lun sweater eller cardigan
 • Shorts
 • Soltoppe
 • Solcreme faktor 50
 • Sneakers eller vandresko
 • Gode sandaler
 • Solbriller
 • Lille rygsæk
 • Fuglekikkert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.