Uncategorized

Wozniacki har leddegigt -det var nyheden igår. I dag åbner min blog

Nyheden om, at Wozniacki har leddegigt er trist, men den giver mig det sidste kærlige skub på vejen. I dag vil jeg nemlig melde ud på Facebook og Linkedin, at jeg har lavet en blog.

Min blog oplyser om livet med kronisk leddegigt og alt det, der hjælper på smerter og kan lette i hverdagen.

Offentliggørelsen af min blog kræver mod og jeg er lidt nervøs. Jeg har nemlig kronisk leddegigt (Reumatoid artrit) og det er for mange en tabubelagt sygdom. Kronisk leddegigt bliver ofte forbundet med krogede, deforme led og det at blive gammel. Dette var dog langt fra tilfældet for mig, da jeg fik leddegigt allerede som 16 årig.

På min blog kan du fremover læse om:

Hvorfor gigtoglivsstil.dk

Bloggen her er den guide, jeg selv stod og manglede i flere år.

En guide med overblik og konkrete anvisninger til bla. gigtvenlig mad, motion og bevægelse og alt det andet, man selv kan gøre for at dæmpe inflammation og øge velværet.

Jeg har prøvet, hvordan diagnosen kronisk leddegigt vender op og ned på livet.

Jeg har prøvet, at være desparat for at finde ud af, hvad man selv kan gøre for at dæmpe inflammation og lindre gigtsmerter. Men også hvor svært det er, at finde nem tilgængelig viden med specifikke råd.

Gigt kan desværre ikke helbredes, hverken ved at spise en bestemt slags piller, mad eller lignende.

Men min personlige erfaring er, at livsstilsændringer gør en kæmpe forskel ved inflammation og gigtsmerter.

Om mig

Jeg hedder Henriette, og er en 47 årig livsnyder, bosat i Greve med min mand Claus og søn Anders på 16 år. Min ældste søn Mads er 20 år og flyttede hjemmefra i sommer.

Jeg er uddannet Ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium og har en Master i Sundhedsfremme fra RUC. Til daglig arbejder jeg som underviser på en Social- og sundhedsskole.

Min fritid bruger jeg helst på, at læse om sundhed, være i naturen, lave god mad og nyde livet sammen med venner og familie.

Interessen for madlavning deler jeg med min mand.

Hverdagenes højdepunkt er ofte fredag aften, hvor vi sammen svinger gryderne ekstra godt i køkkenet. Her nyder vi, at arbejde med råvarer af god kvalitet og helst lokalt produceret. Som Ernærings- og husholdningsøkonom, er jeg optaget af, at bruge råvarer som følger sæsonen, strækker langt og er fulde af gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Hjælp mig med at brede budskabet og giv bloggen en flyvende start

  • Tilmeld dig nyhedsbrevet (find tilmeldingsformular i højre side af bloggen)
  • Del og like denne side, hvis du kender nogen med gigt

Jeg glæder mig til at dele min viden og erfaring med dig 🙂

Mange kærlige hilsner og rigtig god weekend.

        Henriette 🙂

One thought on “Wozniacki har leddegigt -det var nyheden igår. I dag åbner min blog

  1. Hej Henriette,
    Jeg ved ikke om du kan huske mig. Jeg er Patricia Ottos veninde som bor i Italien. Har boet der siden 94. Jeg har Sklerose, autoimmun sygdom. Jeg er interesseret i nogle gode råd om antiinflammatorisk mad. Venligste hilsner Natalia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.