I denne super sunde laksesalat findes gode inflammationsdæmpende fedtsyrer fra både laks, quinoa og rapsolie. I quinoa findes også blodsukkerstabiliserende fibre og godt med protein. Derudover både zink og magnesium, som styrker immunforsvaret.
Opskrift
Opskriften er til 2 personer
Samlet tilberedningstid 20 min.
Ingredienser
- 2 håndfulde blandede salater (her har jeg brugt krøl- , rucula- og radicchiosalat)
- 6 cherrytomater
- 3 dl kogt kold quinoa
- 100 g gravad laks
- 1 spsk koldpresset økologisk rapsolie
- 2 spsk dukkah
Sådan laver du salaten:
- Fordel quinoaen i bunden af to dybe tallerkner
- Skyl salat og tomater
- Halver tomaterne
- Bræk salaten i store stykker
- Fordel salaten over quinoaen
- Skær laksen i mundrette bidder og placer stykkerne oven på salaten
Sådan laver du dukkah:
- Varm en pande op ved lav-middel varme
- Rist krydderier som spidskommen, koriander, gurkemeje og lidt sesamfrø på den tørre pande til det dufter og sesamfrøene er blevet let gyldne – endelig ikke brændte
- Hæld krydderierne fra panden og lad dem køle lidt af
- Dryp med rapsolie
- Drys dukkah over hele salaten.
God fornøjelse 🙂
Det gode tip
Kog en hel pose quinoa ad gangen og opbevar, det du ikke skal bruge med det samme, i et lukket glas i køleskabet. Så har du altid quinoa parat. Du kan bruge quinoa i stedet for ris, pasta eller kartofler. Quinoaen kan også bruges i wokretter frem for nudler.