Blog, Oplevelser, Uncategorized

Sommerferie i Ystad og Bagnone

Sommerferie i Ystad og Bagnone, åhh det er skønt at tænke tilbage på sommerens dejlige oplevelser. Samtidig kalder sidste dag i min sommerferie kalder altid på refleksioner. I år tænker jeg endnu engang på, hvor stor effekt motion og træning har på min gigt.

Min sommerferie havde tre destinationer. En lille tur til Sverige, besøg hos min søster og hendes mand i Bagnone i Italien samt afslapning på hjemmeadressen i Greve.

Sommerferie i Ystad Saltsjøbad

Ferien startede med et smut til Sverige nærmere bestemt Ystad Saltsjøbad.

Der går altid nogle dage før min mand og jeg kommer ned i gear og kan mærke i hele kroppen, at det er ferie.

Jeg har hørt godt om Ystad flere gange. Derfor sprang vi til da der pludselig var et godt tilbud på spa ophold med to overnatninger.

sommerferie i ystad og bagnone

Vandretur i Ystad

Vi havde nogle skønne dage med masser af vand, god mad og en rigtig god og lang vandretur fundet på min All Trails app.

Allerede før ferien startede havde jeg besluttet mig for at vandreture, min daglige morgenyoga og andet motion skulle prioriteres i ferien. Det er vigtigt fordi motion og bevægelse hjælper med at holde inflammation og gigtsmerter nede. En balance der kan være svær at holde når der også helst skal være plads til lidt ferie is, et enkelt glas vin samt den nærmest uundgåelige hvedemel på rejser til sydeuropa.

Den var virkelig guld værd den vandretur. Der kommer hurtigt en anden ro i sindet, når man vandrer ude i naturen. Det var rart med nogle gode samtaler undervejs, men også stilheden og den skønne lyd af vand som slår stille ind på stranden, fuglenes kvidren og bladenes hvislen i skoven.

På Ystad saltsjøbad fik vi god mad og stedet er absolut et besøg værd. Skal man hurtigt ned i gear og opnå total afkobling, så er spa stedet Skansen i Båstad, Sverige dog stadigvæk min favorit.

Ystad Saltsjøbad er et lidt mere partyagtig spa og poolsted, men fint hvis man har lyst til vand og natur kombineret med festlig stemning.

Sommerferie i Bagnone, Italien

Andet stop i ferien gik til Bagnone i Italien, en lille by i det nordvestlige Toscana. Her har min søster og hendes mand et lille hus. Det er en fantastisk by, meget autentisk og nærmest uden turister i juli måned.

Fordi byen ligger lidt oppe i højderne var der varmt , men temperaturen nåede ikke det samme niveau som andre steder i Italien, hvor der flere stæder har været omkring 40 grader denne sommer.

På de varme dage var højdepunktet den nærmest daglige tur til det lokale badested ved byens flod. Åh hvor jeg dog elskede at bade der i det iskolde vand.

Gugu, et fantastisk spisested

Restauranten Gugu har vi hørt om fra min søster og hendes mand siden den åbnede. Jeg må sige, at mine forventninger blev indfriet.

Jeg bestilte blåfinnet tunfisk til forret og en ret med torsk, fennikel, laurbærpulver, mandelmayo og citrongræsgelè til hovedret.

sommerferie i ystad og bagnone

Fordi jeg hverken havde haft ekstra inflammation eller ledsmerter efter 8 dages ferie i det italienske, så valgte jeg også en helt fantastisk dessert. Desserten havde form som et æg, men under den sprøde lyserøde chokoladeskal gemte sig en slags hvid chokolade mousse og den lækreste kerne af frisk passionsfrugt.

antiinflammatorisk mad

Ud over de retter, som jeg selv bestilte blev der, som små overraskelser, serveret dejlige appetizers og små søde bidder til kaffen.

sommerferie i ystad og bagnone

Lægger du vejen forbi Bagnone eller skal du på ferie i Lucca eller Pisa, så er et besøg på Gugu køreturen på lidt over en time det værd. Men husk at bestille bord et par uger eller mere i forvejen, restauranten er populær og det forstår man.

sommerferie i ystad og bagnone

Min sommerferie og vandreture i Italien

Som jeg skrev tidligere, så havde jeg besluttet mig for, at vandreture, min daglige morgenyoga og andet motion skulle prioriteres i ferien. Dette som bevidste handlinger for at holde inflammation og gigtsmerter nede.

I Bagnone var det nemt at få motion. Huset vi boede i ligger højt oppe og et stykke fra byen og den flod, som vi badede i næsten hver dag. Det betød, at vi hver dag gik mindst 10.000 skridt, ned og op ad flere stejle veje. Derudover ligger Bagnone i Lunigiana provinsen, som byder på unikke naturoplevelser, hvor man kan få brugt sin krop.

Vandring – Stretti di Giaredo

Giaredostrædet ligger i kommunen Pontremoli, der ligger tæt på Bagnone. De smukke kløfter er skabt af Gordana strømmens vand. Strømmen af vand tager sin begyndelse i landsbyen Noce a Zeri og fortsætter mod Pontremoli. Vandet har skåret sig vej gennem årtusinder og dannet kløfter, som er op i mod 20 meter høje. Det har skabt et helt specielt klima og er levested for dyr og planter, som man ellers ikke ser i Italien. På årets sommerferie måtte vi besøge stedet endnu en gang. Det er en hel unik vandre/svømmetur, som man kan tage gennem kløften.

Guidet tur

På turen bar vi både våddragt og hjelm. Hvis du undrer dig over udstyret er det fordi vandet er bidende koldt på alle tider af året. Hjelmen er hvis fx. et vildsvin kommer løbene i fuld firspring og ikke når at stoppe op før de dratter ned i kløften. Heldigvis sker det ikke ofte, men man ved jo aldrig. Vi tog på en guidet tur, hvilket kan anbefales. På begge de ture vi har været på, har guiderne talt engelsk og fortalt mange meget interessante ting om stedet.

Turen er fysisk krævende. Hvis du har problemer med smerter skal du muligvis overveje besøget en ekstra gang. Som altid når jeg er på den her slags ture, så sender jeg positive tanker til min træner og holdkammerater i Fysiodanmark Ishøj, hvor jeg styrketræner. Havde det ikke været for den målrettede træning og min antiinflammatoriske livsstil, havde jeg næppe kunne gennemføre ture som Stretti di Giaredo.

Det er aldrig for sent at styrke kroppen

Årets sommerferie i Ystad og Bagnone var fantastisk. Men det er med blandede følelser, at jeg skriver om turen til Stretti di Giaredo, som var en af de store oplevelser. Jeg ved, at der sidder mange læsere, der kæmper med inflammation og smerter, som gør det nærmest umuligt at få motion ind i hverdagen. I den situation er det ekstra hårdt at blive mødt med, hvor vigtig det er med motion og styrketræning.

Når jeg tillader mig at skrive om min sommerferie i Ystad og Bagnone og vigtigheden af motion alligevel, så er det fordi, at jeg selv har været der. Jeg har også prøvet at gigten var så invaliderende, at jeg kun kunne visualisere mig til at løbe på stranden eller danse som jeg havde lyst. Hvordan min rejse har været fra dårligt at kunne gå til idag at dyrke hård styrketræning, løbe og danse, kan du læse mere om her.

At dele ud af min viden om, hvordan inflammation, smerter og livsstil er forbundet, har hjulpet mig tilbage til en hverdag, som er tæt på smertefri er netop formålet med bloggen. Alt det arbejde som jeg lægger i min profil på Instagram, Facebook og i Facebookgruppen “Antiinflammatorisk livsstil -mad med mere” håber jeg kan inspirere. Kig gerne forbi.

Frisk start på antiinflammatorisk kost


Drømmer du om mindre inflammation, færre ledsmerter og mere energi?

Antiinflammatorisk Kostplan

Med Antiinflammatorisk Kostplan får du alt hvad du har brug for til at komme godt og nemt i gang med at spise antiinflammatorisk mad:

  • Antiinflammatoriske måltider til en hel uge
  • 19 opskrifter med kalorieberegning
  • Indkøbsliste og liste over hvad du skal have på lager
  • Lister over hhv. antiinflammatoriske-, neutrale og inflammatoriske madvarer
  • Billeder af alle retter
  • En introduktion til antiinflammatorisk kost og meget mere
  • Mulighed for at skrive til info@gigtoglivsstil.dk, hvis du kommer i tvivl eller får spørgsmål til kostplanen undervejs.

Læs alt om kostplanen her

Fortsat god sommer

Henriette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.