Motion m.m.

Stærke muskler igen :-)

Som jeg har skrevet tidligere, er det nu 11 år siden at gigt inflammationen for 2. gang rasede i min krop. En absolut livsstilsændring med bl.a. antiinflammatorisk mad, mindfulness, yoga, og Salazopyrin vendte på et år udviklingen. Siden er det gået fremad.

Men et enkelt led har drillet- mit håndled. Jeg har problemer med smerter når jeg bøjer det og det samtidig belastes med vægt.

For et par år siden kredsede mine tanker en del om den muskelkraft jeg  havde jeg mistet pga. smerter i mit håndled. Det var i sær muskler i mine arme. Problemet var, at jeg ikke anede, hvordan jeg skulle få lavet armbøjninger eller på anden måde kunne træne mine arm muskler uden at belaste mit håndled.

Jo færre kræfter jeg fik, jo mere måtte jeg opgive at lave selv. En ond cirkel var begyndt -for jo mindre jeg brugte mine arme, jo svagere blev de.

Styrketræning  ved fysioterapeut gjorde forskellen

Vendepunktet kom en dag jeg var til fysioterapeut.

Fysioterapeuten spurgte til mine motionsvaner og her fortalte jeg, at det ikke blev til så meget som jeg ønskede. Jeg var ked af mine svage armmuskler, men kunne ikke få øje på, hvordan de kunne trænes når mine håndled gjorde ondt.

Fysioterapeuten fortalte, at det sagtens kan lade sig gøre at finde træningsøvelser, som ikke giver smerter i led.

Endelig fandt jeg løsningen

Jeg har nu gået til holdtræning ved en fysioterapeut i to år. Det har været fantastisk. Jeg har fået masser af muskler i mine arme og mange andre steder i kroppen. Derudover er min koordination og balance styrket. Det er først efter jeg er startet på styrketræning, at jeg har opdaget det faktisk var tiltrængt.

Personer med kronisk leddegigt, har mulighed for ved lægen, at få en henvisning til gratis holdtræning ved en fysioterapeut for at forebygge tab af muskelfunktion.

Det betyder, at du frit kan vælge mellem, at gå til holdtræning hos en praktiserende fysioterapeut, eller i et sundhedshus i din bopælskommune.

Du kan læse mere om muligheden får at få henvisning til vederlagsfri fysioterapi ved at klikke her 

Her er fordelene ved holdtræning

  • Markant forøgelse af muskelkraft. Ikke kun i mine arme, men alle de vigtige muskler i kroppen.
  • Hjælp til alternative øvelser. Hvis de øvelser holdet bliver instrueret i gør ondt et sted, kan jeg altid bede fysioterapeuten om en anden måde, at træne de samme muskler på
  • Selvtillid til at udføre øvelser jeg ikke troede var mulige, men som jeg faktisk godt kan
  • Grin, godt humør og fællesskab omkring træningen med andre mellem 26-60 år
  • Færre gigtsmerter, mere velvære og livsglæde efter træning
  • Glæde og selvtillid når familiemedlemmer overraskes af, at jeg pludselig kan klare ting, som de før skulle hjælpe lidt til med.  F.eks. kan jeg nu holde tunge fade, der går rundt ved bordet til middagsselskaber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.