Mortens aften er for mig et af de første varsler om, at julen nærmer sig. Det er ikke rigtigt til at forstå. I dette post får du derfor en opskrift på rødkålssalat med appelsin som smager fortrinligt til and.
Antiinflammatorisk rødkål som tilbehør til anden
Kål har fantastiske helbredende egenskaber. Ikke alene indeholder kål indoler, som modvirker cancer. Kål indeholder også blodsukker stabiliserende fibre, som styrker immunforsvaret i tarmene.
Og for at det ikke skulle være nok, er den meget effektive antioxidant C- vitamin endnu en bonus ved rødkål.
Opskrift på rødkålssalat med appelsin
4. personer
Ingredienser
- 350 g (ca. 1/4 ) rødkål
- 1 appelsin
- 3/4 dl mørke rosiner
- 1 1/2 dl valnødder
Ingredienser til dressing
- 2 spsk rapsolie (vigtigt at den IKKE er harsk)
- 1/2 dl appelsin saft
- salt og peber
Sådan gør du
- Rist valnødderne på en tør pande. Pas på de ikke bliver brændte.
- Befri rødkålen for de yderste blade og stok.
- Skyl og afdryp rødkålen.
- Snit rødkålen i meget fine strimler. Bliver strimlerne for tykke er det mere besværligt at tygge salaten. Kom rødkålen i en skål
- Skræl den ene appelsin og skær den ud i tern. Kom ternene over rødkålen sammen med rosinerne.
- Rør en dressing af rapsolie, appelsinsaft, salt og peber. Vend dressingen med rødkål, rosiner og appelsintern.
- Før servering pyntes salaten med valnødder
De gode tip
Hvis der bliver en rest tilbage, så gem den til i morgen. Salaten er også en dejlig lille frokost ret og trækker endnu mere smag hen over et døgn.
Ha en dejlig Mortens aften og god fornøjelse med salaten 🙂
Henriette