Efterårsferie i Paris og hjemme igen med minder om en hel masse lækker mad.
En af de største oplevelser var et madkursus på Le Foodist, men i det her blogindlæg vil jeg også skrive om nogle gode spisesteder, hvis man gerne vil have god kvalitet og undgå for meget fløde, kød og hvedemel.
Madkursus på Le Foodie
Jeg havde lavet en del research og tilmeldt mig madkurset på Le Foodist i god tid før vi tog hjemmefra. Kurset startede med en spændende tur til markedet Marché Saint-Germain,4-6 Rue Lobineau.
Her blev vi præsenteret for et bredt udvalg af friske råvarer, og vi lærte lidt madhistorie og om forskellen på forskellige oste. Vi handlede ind til dagens måltider, som vi senere skulle tilberede – en forret, hovedret og dessert.
Efterårsferie i køkkenet: teknikker og smagsoplevelser
Efter markedet gik turen til Le Foodist, hvor køkkenet ventede på os. Her begyndte vi at forberede maden, og lærte flere teknikker undervejs. For eksempel vidste jeg ikke, hvordan man renser og klargør et blomkålshoved på et split sekund, laver små kugler af gulerod og agurk eller, at peber fremhæver smagen af røde bær.
Det sociale
På kurset deltog, udover min mand og mig, tre canadiere, og seks amerikanere. Stemningen var afslappet og hyggelig, og det var sjovt og berigende at tale med de andre deltagere. Vi fik talt om alt fra lækker mad til forskellen på de fire landes madkultur, velfærdssystemer, politik, og det kommende præsidentvalg.
Vores kok og underviser var imødekommende, dygtig, sjov og god til at lære fra sig. Alt i alt var det en rigtig god oplevelse som jeg på prøve igen og gerne vil anbefale. Det var interessant at lave mad, lære nye teknikker og forstå mere historie og kultur bag den
Efterår og Rue des Martyrs herligheder
På vores efterårsferie i Paris boede vi i det 9. arrondissement. Vi var nysgerrige på at lære det område, hvor min søn og hans kæreste boede da han var på udveksling, lige før corona lukkede både Frankrig og Danmark ned, bedre at kende.
Han boede i en lejlighed på Rue des Martyrs, så selvfølgelig måtte vi forbi her. Hvilken oplevelse der ventede os. Vejen er et mekka af små madbutikker og spisesteder.
Rose Bakery
En af perlerne er Rose Bakery, der byder på bagværk, lækre salater og smukke tærter. Der er både takeaway og plads til at nyde mad og drikke på stedet. Indretningen er ikke specielt hyggelig og til den industrielle og spartanske side. Men maden er lækker og lavet af friske, helst økologiske kvalitetsråvarer.
Skal du alligevel forbi Sácre Coeur eller Le Mur des Je táimes (kærlighedsmuren) så smut ned af Rue des Marturs og forbi Rose Bakery i nummer 46. Her er langt færre turister og vejen ligger lige i nærheden.
Cafe Braun Notes
Når vi tager til Paris bestiller vi aldrig morgenmad på hoteller længere. Vi vil hellere hurtigt ud og i gang med at opleve byens puls. Eftersom byen byder på så mange fristelser kan morgenmaden med rette indtages på en af de mange gode cafeer, det er min erfaring at denne model er både bedre og billigere end at spise morgenmad på hotellerne.
Denne gang blev flere af morgenmåltiderne indtaget på cafe Braun Notes, 31-33 Rue de Magador. Her laver de den lækreste kaffe og dejlige friskpressede juice af forskellig frugt.
På Braun Notes kunne jeg også tilvælge yoghurt med frugt og granola eller røræg med trøfler frem for den ellers lækre franske croissaint. En stor fordel når jeg reagerer med inflammation på hvedemel og samtidig skal opdage byen til fods.
Mere friskpresset juice
Har du lyst til mere friskpresset juice af både frugt og grønt, så læg vejen forbi Fructidor, 46 Rue Saint-Georges. Stedet ligger 2 minutters gåafstand fra Bleu Bao. Stedet er spartansk indrettet, men betjeningen er sød og meget venlig og så er der gjort plads til et par borde og stole ved fortorvet.
Fructidor ligger på en, i forhold til området, mindre befærdet vej og lige overfor en fancy og flittig besøgt kaffebar, så der er rigeligt at se på og følge med i. Mad og drikke på Fructidor er ganske lækkert og kan fint passe ind i den antiinflammatoriske livsstil.
Dim sum i Paris
En anden lille perle tæt på Rue des Martyrs er Bleu Bao, 8 rue Saint-Lazare.
Her fremtrylles de lækreste håndlavede dim sum. Restauranten sætter en ære i at anvende gode råvarer og f.eks. økologisk hvedemel fra Moulins Bourgeois i Île-de-France. Smagsforstærkeren glutamat er bandlyst og passionen for god kvalitet og godt håndværk kan både ses og smages. Så er du til dim sum eller vil du bare gerne opleve hvordan dumplings også kan smage, så snyd ikke dig selv for en oplevelse på Bleu Bao hvis du kommer til Paris.
Det franske køkken
Jeg elsker det franske køkken, men allermest den franske insisteren på, at bruge gode råvarer og hylde dygtige producenter, kokke og konditorer .
Selvom fløde og kød fylder en del på mange franske bistroer måtte vi forbi Lorette, 9 Rue Saint-Lazara. Bistroen gør ikke et stort nummer ud af sig selv, men er et af de steder, der gør sig bemærket fordi de lokale spiser her. Når man har rejst nogle gange i middelhavslandene og går op i god mad, så ved man at mange lokale på restauranterne er et tegn på gode retter.
På Lorette valgte jeg en antiinflammatorisk ret bestående af fisk og grøntsager. Det var ikke en speciel smuk ret, men den var yderst veltilberedt og smagte skønt.
Har du mod på flere tips til efterårsferie i Paris så følg med her på bloggen, hvor jeg snart skriver del 2 om turen til Paris eller læs om en af mine andre ture til Paris her.