Frokost og aftensmad, opskrifter

Opskrift: Lynstegt blomkål med ingefær

Her er en antiinflammatorisk ret med blomkål. Dette er min favorit blomkåls ret. Den smager fantastisk og så er den fuld af kraftfulde antiinflammatoriske ingredienser.

Hovedret til 2 eller tilbehør til 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 grøn chili (eller rød, hvis retten skal være rigtig spicy)
  • 1 blomkål
  • 6 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 cm frisk ingefær rod
  • 2 cm frisk gurkemeje rod
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g cashewnødder
  • 3 tsk sukker
  • 1/2 dl soya
  • 1 lime

Sådan gør du

  1. Skyl blomkålen og skær den i mundrette stykker.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå.
  3. Skær løget i tynde både.
  4. Fjern chiliens frø og hak den i små tern.
  5. Skræl ingefær og gurkemeje ( brug evt handsker, da gurkemejen farver meget) og skær i små fine tern.
  6. Rist cashewnødderne på en tør pande til de dufter og bliver let gyldne. Tag dem af panden og stil til side.
  7. Kom olivenolie på den varme pande og steg blomkål og gulerødder ved meget høj varme i ca. 4 minutter.
  8. Tilsæt løg, chili, ingefær og gurkemeje og steg yderligere i 2 minutter.
  9. Tilsæt sukker, soya og saft fra lime frugten. Lad det koge godt op og vend efter ca. 1 minut.
  10. Smag evt. til med salt, peber og ekstra soya og ingefær.
  11. Anret den varme ret på tallerkener og drys med cashewnødder.

Vil du vide mere om ingefær kan du klikke her.

Kan du lide opskriften? så del og like gerne herunder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.