Her er en antiinflammatorisk ret med blomkål. Dette er min favorit blomkåls ret. Den smager fantastisk og så er den fuld af kraftfulde antiinflammatoriske ingredienser.
Hovedret til 2 eller tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1/2 grøn chili (eller rød, hvis retten skal være rigtig spicy)
- 1 blomkål
- 6 gulerødder
- 1 løg
- 2 cm frisk ingefær rod
- 2 cm frisk gurkemeje rod
- 1 spsk olivenolie
- 100 g cashewnødder
- 3 tsk sukker
- 1/2 dl soya
- 1 lime
Sådan gør du
- Skyl blomkålen og skær den i mundrette stykker.
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå.
- Skær løget i tynde både.
- Fjern chiliens frø og hak den i små tern.
- Skræl ingefær og gurkemeje ( brug evt handsker, da gurkemejen farver meget) og skær i små fine tern.
- Rist cashewnødderne på en tør pande til de dufter og bliver let gyldne. Tag dem af panden og stil til side.
- Kom olivenolie på den varme pande og steg blomkål og gulerødder ved meget høj varme i ca. 4 minutter.
- Tilsæt løg, chili, ingefær og gurkemeje og steg yderligere i 2 minutter.
- Tilsæt sukker, soya og saft fra lime frugten. Lad det koge godt op og vend efter ca. 1 minut.
- Smag evt. til med salt, peber og ekstra soya og ingefær.
- Anret den varme ret på tallerkener og drys med cashewnødder.
Vil du vide mere om ingefær kan du klikke her.
Kan du lide opskriften? så del og like gerne herunder 🙂