Chiagrød

Chiagrød er en nem løsning når man skal hurtigt ud af døren eller gerne vil have sin morgenmad med på farten.

Der gik lang tid før jeg tog mig sammen til at smage chiafrø. 

Jeg synes de så lige lidt for sjove ud og skulle vænne mig til den geleagtige konsistens.

I dag spiser jeg med glæde chiagrød, særligt når den røres sammen med kokosmælk. Kokos indeholder meget mættet fedt, så det bliver kun, når jeg rigtig skal forkæle mig selv eller som del af en lækker brunch til venner og familie.

Den sunde udgave af chiagrød

En langt sundere udgave fås ved at røre chiafrø i kefir, mandelmælk eller A38.

Tilbered din grød aftenen før den skal spises og stil herefter på køl til næste morgen, hvor grøden så kan toppes med dine favoritter.

En lækker topping kan være:

  • Ristet kokos
  • Hakkede mandler
  • Bær i alle afskygninger
  • Frugt i tern eller halverede vindruer

Det er næsten kun fantasien der sætter grænser.

Hvorfor chiafrø?

Chiafrø indeholder både omega-3 fedtsyrer og protein. Chiafrø, hørfrø, valnødder og grønkål er gode kilder til plantemad, som indeholder fedtsyren alfalinolensyre (ALA). En vigtig fedtsyre for vores kroppe, som vi ikke selv danner, men skal have gennem den mad vi spiser.

Vigtigt om chiafrø

Spis aldrig chiafrø med ske. Chiafrø danner hurtigt en klæbende gel når den kommer i kontakt med væsken i spiserøret og du risikerer at frøene sætter sig fast, hvis de ikke først er udblødt.

 Opskrift på chiagrød:

2 dl kokosmælk, A38, Kefir eller yoghurt

2 spsk chiafrø

Vaniljekorn fra vaniljestang, vaniljepulver eller alternativt vaniljesukker.

Topping:

Ribs, solbær og granola

Sådan gør du:

Rør chiafrø og vaniljesukker godt sammen med væsken og stil grøden på køl til næste morgen. Rør eventuelt i grøden et par ekstra gange og spæd evt. til med ekstra væske, hvis du ønsker en mere flydende udgave.

Top med jordbær og nyd